2/12/2 Νοέμβριος ‘Μήνας Εφηβείας ‘ : Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων & τις εκδόσεις Πατάκη013,

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του ‘‘Μήνα Εφηβείας” με «Σεμινάριο Υπερμάθησης» για τους μαθητές της Β΄τάξης , του 1ου Γυμνασίου Χανίων, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων & οι εκδόσεις Πατάκη.

Ο συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης μίλησε στα παιδιά για τα εφηβικά του χρόνια και το νέο του μυθιστόρημα “Καιρός για ήρωες” και ο εκπαιδευτικός κ. Κυριάκος Βασιλωνανωλάκης ανέπτυξε στα παιδιά τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μαθαίνουν εύκολα και γρήγορα. Από τις εκδόσεις Πατάκη παραβρέθηκε ο κος Δικαίος Χατζηπλής.

 

Οι εκδηλώσεις για το Μήνα Εφηβείας συνεχίστηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή 28 & 29 Νοεμβρίου, με αφορμή την έκδοση του αστυνομικού μυθιστορήματος “Καιρός για Ήρωες” του συγγραφέα Πολυχρόνη Κουτσάκη. Η υπόθεση του βιβλίου διαδραματίζεται στα Χανιά και έχει ως βασικούς ήρωες εφήβους. Μαθητές Λυκείου παρακολούθησαν βίντεο και ταινίες που τους έδωσαν αφορμή να συζητήσουν θέματα που απασχολούν τους νέους στις σχέσεις τους με τους άλλους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στο όνειρο, το δικαίωμά τους στην έκφραση, για ένα καλύτερο αύριο.