2/6/2014, Έναρξη καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης & δημιουργικότητας από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Στις 16/6/2014

Η 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών της χώρας, με πρωτοβουλία και συντονισμό του Future Library, με τίτλο: “Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!” και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” ξεκινά και για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Χανίων.

 

Ειδικότερα, για τρεις (3) περίπου μήνες, από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2014, θα πραγματοποιούνται δράσεις στο χώρο των Παιδικών – Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου, της Δημοτικής Ενότητας Σούδας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, ενώ η συμμετοχή των παιδιών θα γίνεται με προεγγραφή.

 

Καλούνται, λοιπόν, οι μικροί φίλοι να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, στο τηλέφωνο: 2821 3 41774, την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, στο τηλ. 2821 3 41221 και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού στα τηλέφωνα: 2821 0 60926, 6974647556.

 

Σημειώνεται ότι για τρίτη συνεχή χρονιά, τον περασμένο Μάρτιο, περισσότεροι από 100 βιβλιοθηκονόμοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, έδωσαν το καθιερωμένο -πια- τριήμερο ραντεβού τους, στη Βέροια, για να συζητήσουν, να συνεργαστούν, να σκεφτούν και αμέσως μετά, να … Σκεφτούν το αντίθετο! Οι υπάλληλοι των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών αντάλλαξαν γνώσεις και ιδέες, ώστε να σχεδιάσουν και να οργανώσουν την κορυφαία εκδήλωσή τους, την 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία, που φέτος έχει τίτλο “Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!” και κύριο σκοπό της, την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας.

 

Πέρυσι, στη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας, πάνω από 70.000 παιδιά συμμετείχαν σε περισσότερες από 3.000 δράσεις! Φέτος, η προσδοκία του Future Library είναι τα αριθμητικά αποτελέσματα να παραμείνουν τα ίδια, αλλά ο πυρήνας των παθιασμένων Ελλήνων βιβλιοθηκονόμων, που έχει δημιουργηθεί, να προκαλέσει την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των δράσεων των βιβλιοθηκών, που φέρνουν τα παιδιά σε πραγματική επαφή με τα βιβλία και τη δημιουργικότητα, κτίζοντας μια μόνιμη σχέση μαζί τους.

  

Διαβάστε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης & δημιουργικότητας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων εδώ

 

logo kalokairini 14