2/8/2016, Γίνε εξερευνητής του κόσμου – Αποστολή: “Πλαστικά αντικείμενα διαφορετικών σχημάτων ” στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής

 

Τι είναι το πλαστικό; Από τι φτιάχνεται; Ποια ανάγκη το έφερε στη ζωή μας; Τι μπορούμε να φτιάξουμε από πλαστικό; Τι γίνονται οι πλαστικές συσκευασίες μας, αφού τις χρησιμοποιήσουμε; Πόσα χρόνια διαρκεί στη φύση ένα πλαστικό μπουκάλι, ή μια πλαστική σακούλα;

Αναζητήσαμε τις απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα στο παραμύθι “Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ!” του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Με την υπόσχεση να σταματήσουμε να ρυπαίνουμε το περιβάλλον και να πετάμε στο εξής τα πλαστικά μας απορρίμματα μόνο στην ανακύκλωση, φέραμε την τσάντα της ανακύκλωσης, βγάλαμε από μέσα τις συσκευασίες και αφού τις παρατηρήσαμε, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι ανατρεπτικό μαζί τους.

Ένα εργαστήρι αρχιτεκτονικής!! Κόψαμε, κολλήσαμε και χτίσαμε μια πόλη, ένα χωριό, δυο παιδικές χαρές κι ένα πάρκο!

Με τη συγγραφέα-θεατρολόγο Άννα Κοντολέων!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 για παιδιά, είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

πλαστικο1

 

πλαστικο3

 

πλαστικο4

 

πλαστικο5

 

πλαστικο6

 

πλαστικο7

 

πλαστικο8

 

πλαστικο9