2/9/2014, «Η μέρα της αλήθειας και των ψεμάτων» στη Βιβλιοθήκη Σταλού

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο “Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”, μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, του Future Library, και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος:

 

Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, οι μικροί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού συναντήθηκαν για να παίξουν με τις αντίθετες έννοιες αλήθεια-ψέματα-φαντασία-πραγματικότητα.

Εμψυχωτής ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός κ. Μιχάλης Βιρβιδάκης, ο οποίος διάβασε το παραμύθι της Ανιές ντε Λεστράντ «Γιατί οι σκύλοι δεν αγαπούν τις γάτες».

 

Παίζοντας οι μικροί μας φίλοι ακολούθησαν τους ήρωες του βιβλίου, που έντεχνα εναρμονίστηκαν με τις έννοιες ψέμα-αλήθεια-φαντασία-πραγματικότητα.

Κολύμπησαν στα «θολά νερά» του ψέματος για να δείξουν καλλίτεροι, σπουδαιότεροι, πιο αρεστοί. Ανακάλυψαν ότι τα μικρά «λευκά» ψέματα κρύβουν ανασφάλειες, φόβο, απόρριψη, τιμωρία.

 

Ένα απόγευμα γεμάτο χαρά, παιχνίδι και προβληματισμό, για περισσότερες αλήθειες. Γιατί η αλήθεια αποτελεί μονόδρομο για σωστές και στέρεες σχέσεις, που αποβλέπει στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

 

Ο κ. Βιρβιδάκης με αυξημένη παιδαγωγική αντίληψη κατάφερε να ελευθερώσει τη φαντασία των μικρών μας φίλων, και να απλωθεί από χέρια παιδικά με πολύ χρώμα και φαντασία σε λίγα μέτρα χαρτί.

Ευχαριστούμε κ. Βιρβιδάκη..!!!

 

virvidakis 1

 

virvidakis 2

 

virvidakis 3

 

virvidakis 4