20/2/2014, Επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων των Χανίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το Media Lab και να περιηγηθούν στου χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είχαν οι μαθητές της Γ’ και Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Στερνών στα πλαίσια της επίσκεψής τους την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στο Δήμο Χανίων, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους κ. Εξεζίδου Κων/να και κ. Μιλτιάδη Σπανουδάκη.

 

Η επίσκεψη των μαθητών ολοκληρώθηκε με την ξενάγησή τους στην προσωπική Βιβλιοθήκη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου.

Παράλληλα την ιδια μέρα, ξεναγήθηκαν μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους κα. Θεοδούλου Κατερίνα και κ. Παπουδάκη Ευτύχη.

 

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τους χώρους της ανακαινισμένης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, ενημερώθηκαν για την ιστορία και τις συλλογές της, ξεναγήθηκαν στην προσωπική Βιβλιοθήκη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, και ήρθαν σε επαφή με το Media lab, που παρέχει προηγμένες υπηρεσίες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για τη νέα γενιά αφου διαθέτει την δυνατότητα για πλοήγηση στο διαδίκτυο, στούντιο ηχογράφηση, εικόνας και ήχου κ.α.

 

 

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί εντυπωσιάστηκαν απο το χώρο και χαρακτηριστικά μας έγραψαν:

“Μια εξαιρετική εμπειρία για μας και τους μαθητές μας, σ΄ένα χώρο μαγικό όχι μόνο για το περιεχόμενο του αλλά και για το συναίσθημα που προκαλεί στον επισκέπτη.
Ευχαριστούμε που υπάρχει στην πόλη μας.”
14ο Δ.Σ. Χανίων

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου επίσης επισκέφτηκε την Δημοτική Βιβλιοθήκη το 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων με 30 νήπια συνοδευόμενα απο τους εκπαιδευτικούς κα Μαρία Σκορδύλη, κα Ελένη Βλησίδη και κ. Βαγγέλη Παρλιάρο. 

 

Τέλος τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων συνοδευόμενα από τη δασκάλα τους κα. Ελένη Βορεινάκη επισκέφθηκαν, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

 

Μία ομάδα χρησιμοποίησε το χώρο του Music Studio και ηχογράφησε την εκπομπή, “ Η Επανάσταση της Κρήτης στο 1821”. Η εκπομπή θα ακουστεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 6-7 μ.μ. από το διαδικτυακό ραδιόφωνο, www.europeanschoolradio.

 

Κι η άλλη ομάδα χρησιμοποίησε το χώρο του Brain Pulse, για την προβολή ντοκιμαντέρ.

 

 

 

Δημοτικο Σχολειο 10 1

 

Δημοτικο Σχολειο 10 2

 

 

Δημοτικο Σχολειο 14 1

 

Δημοτικο Σχολειο 14 3

 

Δημοτικο Σχολειο 14 2