20/7/2017, Επαναλειτουργεί η ανακαινισμένη Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη στον Δημοτικό Κήπο.

“Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στην ανακαινισμένη πλέον Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου μας, εδώ στον Δημοτικό Κήπο, που άνοιξε τις πόρτες της, έτοιμη να “ξαναζωντανέψει” και να υποδεχτεί τα παιδιά και τους εφήβους της πόλης μας. Αναβαθμίσαμε με ήπιο σχεδιασμό και λειτουργικές παρεμβάσεις τον χώρο της Βιβλιοθήκης, η οποία είχε εγκαινιαστεί τον Φεβρουάριο του 1987, επί δημαρχίας, Γεωργίου Κατσανεβάκη. Δημιουργήσαμε έτσι έναν σύγχρονο και ελκυστικό χώρο γνώσης, παιχνιδιού και δραστηριοτήτων, ενισχύοντας τις δράσεις του με σωστό εξοπλισμό”. Στην επισήμανση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στην εκδήλωση παρουσίασης της ανακαινισμένης Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δήμου, στον Δημοτικό Κήπο, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/7/2017, παρουσία πλήθους κόσμου.

 

“Παραδίδουμε σήμερα στα παιδιά μας ένα κτίριο, που εκτός της αισθητικής του αναβάθμισης, λειτουργεί πλέον με ασφάλεια. Δώσαμε λύση σε ζητήματα πρόσβασης και ασφάλειας, στον λειτουργικό επανασχεδιασμό του χώρου εκδηλώσεων και των γραφείων, καθώς και στην αναβάθμιση του εξωτερικού χώρου της βιβλιοθήκης. Μεταξύ άλλων, διασφαλίσαμε την κίνηση αμαξιδίων για Άτομα με Αναπηρία και παιδικών καροτσιών, ενώ αντιμετωπίσαμε ζητήματα, όπως την έλλειψη δεύτερης εισόδου στον χώρο, της υγρασίας των πέτρινων τοίχων της Βιβλιοθήκης, της έλλειψης αποθηκευτικού χώρου υλικών και εξοπλισμού, της απουσίας τουαλετών”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας.

 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι από την έναρξη της θητείας της δημοτικής αρχής στο επίκεντρο των προσπαθειών της έχει τοποθετήσει τη βελτίωση των υποδομών, που αφορούν τα παιδιά. “Ενδεικτικά αναφέρω το Αθλητικό Πάρκο στην Αμπεριά, έργο το οποίο είναι σε εξέλιξη, τη δημιουργία παιδικών χάρων και ανοιχτών χώρων αναψυχής, την προσπάθεια, που κάνουμε για τις 8 νέες σχολικές μονάδες στον Δήμο μας και την ανάπλαση του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, τη μεταστέγαση της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Τζανακάκη. Και συνεχίζουμε, εργαζόμενοι για τα Χανιά του αύριο, σήμερα” τόνισε ο κ. Βάμβουκας, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους εργάστηκαν για την ανακαίνιση της Βιβλιοθήκης, καθώς και τον υπεύθυνο για τη μοναδική διαμόρφωση του εσωτερικού της χώρου, Δημήτρη Χαλκιόπουλο.

 

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, αρμόδια για τις δημοτικές βιβλιοθήκες, Βαρβάρα Περράκη, εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης “φωλιάς”, όπως τη χαρακτήρισε, τονίζοντας “χρειαζόμαστε ευαίσθητους ανθρώπους με παιδεία, και γνώση και αυτό προάγουμε μέσα από τις βιβλιοθήκες του Δήμου”. Μαλιστα, η κα. Περράκη ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τα παιδιά της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων, καθώς και τη θεατρική ομάδα των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου, που πλαισίωσαν με τραγούδια και θεατρικά δρώμενα την εκδήλωση.

 

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε από την πλευρά της και η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βιβή Χουδαλάκη, προσκαλώντας όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στις δεκάδες δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας καθώς και στα προγράμματα φιλαναγνωσίας, που θα πραγματοποιούνται πλέον και στη συγκεκριμένη Βιβλιοθήκη.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, δεκάδες γονείς και κυρίως παιδιά, που από την πρώτη στιγμή “αγκάλιασαν” με ενθουσιασμό την ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη.

 

εγκαινια1

 

εγκαινια2

 

εγκαινια3

 

εγκαινια4