21/6/2017, Έναρξη Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας. 

Η έναρξη της 6ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και θέμα: «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο».

 

Φέτος θα ζήσουμε πολλές περιπέτειες … από σημείο σε σημείο ….. θα γνωρίσουμε σημεία και τέρατα … σημεία βρασμού, σημεία τήξης και πήξης, σημεία γλυκά, αλμυρά, σημεία του ορίζοντα….

 

Ξεκινήσαμε με την αχνή μπλε κουκίδα, φωτογραφία της γης, που τραβήχτηκε 14 Φεβρουαρίου 1990 από μία απόσταση 6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη γη και διαβάσαμε το κείμενο του διάσημου αστρονόμου και συγγραφέα Καρλ Σέϊγκαν, που αναφέρεται στην αχνή μπλε κουκίδα.

 

Παίξαμε το παιχνίδι του Θησαυρού με τις κάρτες των καλοκαιρινών προγραμμάτων καλά κρυμμένες σε διάφορα σημεία των Βιβλιοθηκών.  

Φτιάξαμε την καλοκαιρινή αφίσα και ζωγραφίσαμε και γράψαμε λέξεις που υποδηλώνουν ένα σημείο.

 
Με αφετηρία τις Βιβλιοθήκες και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο οι μικροί μας φίλοι φεύγοντας μας υποσχέθηκαν ότι θα αφήσουν το δικό τους σημείο στο καλοκαιρινό μας ταξίδι.!

 

Τα παιδιά καλωσόρισαν οι βιβλιοθηκονόμοι Βιβή Χουδαλάκη, Κατερίνα ΒαρανάκηΜαρία ΜαραβελάκηΛίτσα Μαστορακάκη  και η εθελόντρια κα Νίκη Γαλάνη στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στις ιστοσελίδες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων www.librarychania.gr και του Δήμου Χανίων www.chania.gr

 

-Παρασκευή 16 Ιουνίου, 11.00 – 12.30, το πρωί – Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

Γιορτή έναρξης

Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις, έννοιες να είναι ένα σημείο. Στη Βιβλιοθήκη μας ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε, φωτογραφίζουμε διαφορετικά σημεία και φανταζόμαστε τις περιπέτειες μας αυτό το καλοκαίρι από σημείο σε…σημείο.

Τέλος φτιάχνουμε το ημερολόγιο του καλοκαιριού με τις σημαντικές ημερομηνίες της Βιβλιοθήκης.

Με τους βιβλιοθηκονόμους: Βιβή Χουδαλάκη, Κατερίνα Βαρανάκη & Μαρία Μαραβελάκη

Για όλα τα παιδιά. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

-Παρασκευή 16 Ιουνίου, 7:00 έως 8:30, το απόγευμα-Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

Γιορτή έναρξης.

Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις, έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο. Στη Βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε, διαφορετικά σημεία και φανταζόμαστε τις περιπέτειες μας αυτό το καλοκαίρι από σημείο σε … σημείο. Τέλος φτιάχνουμε το ημερολόγιο του καλοκαιριού με τις σημαντικές ημερομηνίες της Βιβλιοθήκης.

Για όλα τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Με τη Νίκη Γαλάνη και Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

kal eks 1

 

kal eks 2

 

kal eks 3

 

kal eks 4

 

kal eks 5 mikro

 

kal eks 6 mikro

 

kal eks 7

 

kal eks 8

 

kal eks 9