23/8/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», “Αγαπημένα δεδομένα για μένα. Παιχνίδια και σπορ”, Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

“Αγαπημένα δεδομένα για μένα. Παιχνίδια και σπορ”

 

Η βιβλιοθήκη της Σούδας γέμισε παιδικές φωνές… «παιχνίδια και σπορ έχουμε σήμερα» φώναζαν τα παιδιά και αμέσως άρχισε το παιχνίδι μας!

 

Ο κύκλος έκλεισε και το παιχνίδι της γνωριμίας ξεκίνησε… ένας ένας χάρισε στην ομάδα το όνομα του μαζί με το αγαπημένο του παιχνίδι και σπορ… Ακούστηκαν ένα σωρό άλλα ομαδικά και άλλα ατομικά και όλοι μαζί συζητήσαμε για το πώς είναι να ανήκεις σε μια ομάδα και πώς όχι.

 

Τα παιδιά τόνισαν πως είναι πολύ σημαντικό να συνεργάζεσαι όταν είσαι σε μια ομάδα και είναι επίσης σημαντικό να συμμετέχεις χωρίς να σε νοιάζει η νίκη… είτε στα ατομικά παιχνίδια/σπορ, είτε στα ομαδικά.

 

Αφού συζητήσαμε αρκετά, παίξαμε για λίγο το παιχνίδι της σιωπής και… από εκείνη τη στιγμή η βιβλιοθήκη γέμισε γέλια, φωνές και πολύ πολύ παιχνίδι….

 

Συνεχίσαμε με διάφορα παραδοσιακά παιχνίδια όπως το αλάτι ψιλό αλάτι χοντρό…

 

Παρουσιάσαμε στον… βασιλιά με τα δώδεκα σπαθιά, διάφορα σπορ με παντομίμα…παίξαμε αγαλματάκια ακούνητα αμίλητα αγέλαστα, θεατρικά, βάτραχος και πεταλούδες… χωριστήκαμε σε 2 ομάδες και παίξαμε σκυταλοδρομία με κουτσό, πέτρα μολύβι ψαλίδι χαρτί…τρίλιζα, κρεμάλα, χαρτιά, επιτραπέζια και φυσικά ζωγραφίσαμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια και σπορ.!

 

Είδαμε στην πράξη πώς είναι να χάνεις και να κερδίζεις, είτε μόνος σου είτε με την ομάδα σου…

 

Και αν ποτέ παίξετε κάποιο παιχνίδι ή σπορ με κάποιον φίλο μας από τη βιβλιοθήκη, να είστε έτοιμοι και να κερδίσετε αλλά και να χάσετε …αν χάσετε βέβαια, γιατί όπως είπαν και τα παιδιά «όταν παίζει κάποιος δεν βγαίνει ποτέ χαμένος»..!!!

 

Εμψυχώτρια: Γεωργιάδου Έλενα θεατρολόγος, εκπ. παιγνιοθεραπεύτρια

 

 

spor1

 

spor2

 

spor3

 

spor4

 

spor5