24/03/2016, Παγκόσμια Ημέρα Νερού στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας “Το Μονοπάτι του νερού… από την πηγή στο ποτήρι μας!”

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, οι μαθητές μας της Γ΄ τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, επισκέφτηκαν το χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας και ενημερώθηκαν για “Το Μονοπάτι του νερού… από την πηγή στο ποτήρι μας!” από τον κ. Μιχάλη Ζουμαδάκη, Βιολόγο-Προϊστάμενο Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων ΔΕΥΑΧ.

 

Ο κ. Ζουμαδάκης μίλησε στα παιδιά αναλυτικά για τον κύκλο του νερού επικεντρώνοντας στον Δήμο Χανίων. Εξήγησε, πώς το νερό της βροχής και το νερό από τα χιόνια που λιώνουν απορροφάται από τη γη, διανύοντας μια διαδρομή για περίπου 10 χρόνια, ώσπου να φτάσει στις πηγές και να είναι αναλώσιμο.

 

Πώς αντλείται με υπόγειους σωλήνες για να φτάσει στις Δεξαμενές του Δήμου Χανίων και ποια είναι η μέθοδος καθαρισμού των Δεξαμενών, καταλήγοντας στην κύρια Δεξαμενή ύδρευσης της πόλης στον Άγιο Ιωάννη.

Επέστησε την προσοχή στο θέμα που αφορά τη χρήση του νερού από όλους μας και τη χρήση του στα σπίτια μας. Αναφέρθηκε τέλος, πόσο πολύ θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, να εξοικονομούμε και να μην κάνουμε σπατάλη στη χρήση του νερού, εξηγώντας ότι μετά από τον σχεδόν ανύπαρκτο φετινό χειμώνα, θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα στην ύδρευση.

 

Η παρουσίαση έγινε με ταυτόχρονη οπτική προβολή εικόνων.

«Ωραία, χρήσιμη και δημιουργική εμπειρία, κατάλληλη για την ηλικία των παιδιών και επίκαιρη λόγω της ημέρας. Σας ευχαριστούμε θερμά» 19ο Δ.Σ. Χανίων”

 

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μιχάλη Ζουμαδάκη, Βιολόγο-Προϊστάμενο Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων ΔΕΥΑΧ ,για την εποικοδομητική παρουσίαση.

Πολύτιμες οι πληροφορίες που πήραμε για το πολύτιμο Νερό.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας “Δημιουργικές δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς & μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης” στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

 

nero1

 

 

nero2