24/9/2014, Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στην Αθηνά Κανιτσάκη.

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στον κατάμεστο από κόσμο χώρο του Media Lab της Βιβλιοθήκης, η λογοτεχνική βραδιά που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, ήταν αφιερωμένη σε μία κυρία που βρίσκεται καθημερινά σχεδόν κοντά μας, μία κυρία που διακρίνεται για την ευγένια, το ήθος, τη σεμνότητα του χαρακτήρα της , αλλά και για τη σημαντική προσφορά της στον πνευματικό χώρο του τόπου μας, στην αγαπητή σε όλους  Αθηνά Κανιτσάκη.

 

Την εκδήλωση συντόνιζε η δικηγόρος Ρόζα Μοτάκη –Κονταδάκη.

Τις «Ψηφίδες» παρουσίασε η φιλόλογος –δημοσιογράφος Βίκυ Κόλλια ενώ κειμενάκια διάβασαν ο ηθοποιός Λεωνίδας Μανωλικάκης, η δημοσιογράφος Ελευθερία Κατσιφαράκη, η Πηνελόπη Παπαδάκη και ο συγγραφέας Γιώργος Καμβυσέλλης.

Τις «68 Ξεχωριστές Ιστορίες» παρουσίασε η εκπαιδευτικός Μαρία Δρακάκη. Κείμενα διάβασαν η συγγραφέας Δέσποινα Τραχαλάκη και ο ιστορικός-ερευνητής πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων Δημήτρης Νικολακάκης.

Τις «Εύθυμες προσεγγίσεις» παρουσίασε η κα Ρόζα Μοτάκη και κείμενα διάβασε ο ψυχολόγος-ποιητής Νίκος Τριποδάκης και η φιλόλογος Ντένια Καραβασιλειάδη.

Τις «Μυθιστορίες τόπων & ανθρώπων» παρουσίασε η φιλόλογος Γιούλα Κανιτσάκη ενώ κείμενα διάβασαν η ηθοποιός Χριστίνα Βεριβάκη  και η νομικός Άννα Καλληδονάκη, μέλη της «Πολυδράσης».

 

Η δημοσιογράφος Βούλγαρη Μαρία παρουσίασε το νέο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας της συγγραφέως : «Ο τυφλοπόντικας».

 

κανιτσακη 1

 

κανιτσακη 2

 

κανιτσακη 3

 

κανιτσακη 4