25/1/2016, Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων «Οι εφτά ζωές του Κόμπου», απο Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016.

Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
«Οι εφτά ζωές του Κόμπου»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τη συγγραφέα, μεταφράστρια και θεατρολόγο Άννα Κοντολέων, πραγματοποιεί πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για παιδιά, με τίτλο: «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω» δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς & μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Χρησιμοποιώντας υλικό από το βιβλίο της “Οι εφτά ζωές του Κόμπου“, η Άννα Κοντολέων συναντά τους μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού, (τετάρτη έως έκτη ) σε μια συμμετοχική δράση, όπου μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, ήχους και εικόνες τα παιδιά θα βάλουν σε σειρά μια συμφωνική ορχήστρα, θα εξερευνήσουν την Αρχαία Αγορά της Αθήνας και θα κάνουν ένα πρωτότυπο ταξίδι από τη μια γωνιά της Ελλάδας στην άλλη.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016. Παρακαλούμε τα σχολεία να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
τηλ. 2821 3 41661-2

«Οι εφτά ζωές του Κόμπου»
Ο Κόμπος, γάτος βασιλικής καταγωγής, έχει εφτά ζωές – όπως άλλωστε όλοι οι γάτοι. Μόνο που στην περίπτωση του Κόμπου οι εφτά ζωές του ίσως να είναι λίγες για να μπορέσει από τη μια να χαρεί όλα εκείνα τα ξεκαρδιστικά που συμβαίνουν στην οικογένεια που μαζί της ζει και από την άλλη για να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές μιας ανεπανάληπτης περιπέτειας που θα αλλάξει τη ζωή του και θα τον ωριμάσει.

Το βιβλίο, γραμμένο με μπόλικη δόση χιούμορ, περιγράφει τις περιπέτειες του Κόμπου, ο οποίος ζει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο προστατευμένο περιβάλλον της οικογένειας, μέχρι που θα αναγκαστεί να κάνει παρέα με κεραμιδόγατους, να αλητέψει, να γνωρίσει διαφορετικούς χαρακτήρες, να ερωτευτεί και να νιώσει την απώλεια. Του φτάνουν, άραγε, εφτά ζωές για να μπορεί να χαρεί όλα εκείνα τα ξεκαρδιστικά που συμβαίνουν στην οικογένεια, αλλά και για να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές της περιπέτειας που θα του αλλάξει τη ζωή;

Άννα Κοντολέων
Η Άννα Κοντολέων σπούδασε θεατρολογία και υποκριτική και σήμερα ασχολείται με το θέατρο και τη διδασκαλία, τη μετάφραση και τη συγγραφή. Το βιβλίο «Οι εφτά ζωές του Κόμπου» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

 

 

 

annakontoleon1