25/11/2016, Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τίτλο: ” Με ένα βιβλίο ταξιδεύω” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού στις 16 Νοεμβρίου 2016.

«Ο Τρυφεράκανθος» της Ελένης Πριοβόλου.


Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας για παιδιά με τίτλο «Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω», που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων επισκέφθηκαν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού η Γ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κυδωνίας με τους εκπαιδευτικούς κυρίες Παπαδάκη Δέσποινα και Χατζηκοκολάκη Σμαραγδή, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Ο Τρυφεράκανθος».

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας τρυφεράκανθος…Μεταφερόμαστε σ΄ ένα καταπράσινο λιβάδι. Σ’ ένα λιβάδι που έχει στηθεί το σκηνικό του εκφοβισμού…βιώνουμε δυνατά συναισθήματα, πόνο, απογοήτευση, μοναξιά, περιθωριοποίηση … συναντάμε τους «θύτες» και τους «σιωπηλούς μάρτυρες».

Η συγγραφέας με πολύ ευαισθησία «παίζει» με τις έννοιες της «διαφορετικότητας», της «αμφισβήτησης», της «ειρωνείας», της «λεκτικής βίας», της «αυτογνωσίας», της «φιλίας», της «αγάπης», της «συνύπαρξης».

Η Ελένη Πριοβόλου συγκινεί, ευαισθητοποιεί και αφυπνίζει τους μικρούς μας φίλους.

Μέσα από τη διαδικασία του διαδραστικού προγράμματος οι μικροί μας φίλοι λένε όχι στον σχολικό εκφοβισμό, βάζουν όρια στις λέξεις «πλάκες», «αστεία», «πειράγματα» και «κακοήθεις τακτικές».

Είμαστε παιδιά, μας είπαν και έχουμε δικαίωμα στα όμορφα λόγια, στα όμορφα χρώματα και μας αρέσει να «μυρίζουμε» την αγάπη. Δυνατό μας όπλο να πιστεύουμε στον εαυτό μας.!

Εμψυχώτριες οι κυρίες Νίκη Γαλάνη και Λίτσα Μαστορακάκη.

 

τρυφερακ1

 

τρυφερακ2

 

τρυφερακ3

 

τρυφερακ4