26/4/2017, Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί σχολεία, βιβλιοθήκες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και άλλους φορείς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης», υλοποιώντας μία ξεχωριστή σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες!

Απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες με κείμενα διαφορετικής δυσκολίας, παροτρύνοντας μικρούς και μεγάλους να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με ένα κείμενο, μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.

Στις Βιβλιοθήκες του Δήμου μας, διαβάζουμε αγαπημένα βιβλία και συγγραφείς, συζητάμε, ξεφυλλίζουμε και σημειώνουμε, απαντάμε σε ερωτήσεις, ζωγραφίζουμε, δημιουργούμε το δικό μας κολλάζ με τους μικρούς μας φίλους.
Ποιος διαβάζει;
Ποιός μας διαβάζει;
Ποιός είναι ο ήρωας του βιβλίου που μας συγκινεί;
Που διαβάζουμε;
Πότε διαβάζουμε;
Πώς διαλέγουμε τι θα διαβάσουμε;
Γιατί διαβάζουμε;
Τι διαβάζουμε;
Ποιες είναι οι αναμνήσεις μας από τα βιβλία που διαβάσαμε;
Στις Βιβλιοθήκες μας, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε εργαστήρια αποτυπώνοντας τις αναγνωστικές τους συνήθειες.
Επίσης, και οι αναγνωστικές εμπειρίες των ενηλίκων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι σκέψεις τους για την ανάγνωση και τις βιβλιοθήκες, θα καταγραφούν.
Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων όλων των βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στα εργαστήρια, θα αποσταλούν στο νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης για να συνθέσουν μία ειδική εγκατάσταση με θέμα τις αναγνωστικές συνήθειες των Ελλήνων.

Πληροφορίες:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, τηλ. 2821 3 41662

 

http://www.elculture.gr/…/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%C…/

 

εθνικη βιβλιοθηκη1