26/5/2015, Παραμυθοκαμώματα Κυριακής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Παραμυθοκαμώματα Κυριακής για ξεχωριστές Κυριακές..!

Στo πλαίσιο του προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ο φιλόξενος χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού στέγασε πολλά παιδιά, πολλά χαμόγελα, πολλές υποσχέσεις την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, στις 11 το πρωί.

Η Παραμυθοπαρέα παρακολούθησε τη βραβευμένη ομώνυμη ταινία μικρού μήκους «Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του Μορρίς Λεσμόρ» του W. F. Joyce.

Η μικρή μήκους ταινία, οδήγησε τους μικρούς μας φίλους με ασφάλεια σε μια βιβλιοθήκη με βιβλία πολλά, βιβλία χρωματιστά, βιβλία με φωνή, βιβλία να ψιθυρίζουν χιλιάδες ιστορίες… Τους έσπρωξε απαλά και σταθερά να ζήσουν την εμπειρία της φιλαγνωσίας και να την μετατρέψουν με τη δική τους θέληση σε εμπειρία διαρκείας για όλη τους τη ζωή…

Τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους βιβλιόδεντρο, το βιβλιόδεντρο που ρίζωσε στις καρδιές τους, ιστορίες και γνώσεις.

Φεύγοντας αγκαλιά με τα βιβλία, που δανείστηκαν, υποσχέθηκαν ότι μαζί με τα μακροβούτια στην θάλασσα θα δώσουν τα ίδια μακροβούτια και στις σελίδες των βιβλίων..!!!

Υπεύθυνη του προγράμματος η κα Νίκη Γαλάνη.

* Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» πραγματοποιείται στις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα ΣταύροςΝιάρχος».

Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον, ενώ μέσα από έναν πρωτότυπο, βιωματικό τρόπο ενημέρωσης, οδηγεί τους μικρούς επισκέπτες σε συνεχείς ανακαλύψεις για το ΚΠΙΣΝ.

 

παραμυθωκα 1

 

παραμυθωκα 2

 

παραμυθωκα 3

 

παραμυθωκα 4