27/6/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: “Το σημείο πήξης και τήξης”, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

“Το σημείο πήξης και τήξης”.

 

 

Δευτέρα 26 Ιούνη 2017, 11.00 – 12.30, το πρωί στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

Στο πλαίσιο της σημερινής δράσης διαβάσαμε την εσκιμώικη ιστορία του Απουτσιάκ, του μικρού χιονονιφάδα, μια γαλλική έκδοση του 1948, αφήγησης και εικονογράφησης του Πωλ-Εμίλ Βικτόρ.

 

Αφού τα παιδιά άκουσαν την ιστορία του μικρού Απουτσιάκ και κατανόησαν τον τρόπο ζωής των ιθαγενών του Βόρειου Πόλου, συνεχίσαμε με την ανάγνωση περισσότερων πληροφοριών για τους δύο Πόλους.

 

Εστιάσαμε σε σημαντικές λεπτομέρειες τόσο του Βόρειου όσο και του Νότιου Πόλου και στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε τις κάρτες της δράσης, που περιείχαν στοιχεία για τους δύο Πόλους. Αποφασίσαμε όλοι μαζί, σαν μια ομάδα, αν η εκάστοτε κάρτα μας έδινε πληροφορίες για τον Βόρειο, ή το Νότιο Πόλο.

 

Τέλος επαναλάβαμε τις πληροφορίες που πήραμε σήμερα και τα παιδιά συμμετείχαν πλέον, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που τους είχαν μείνει για την κάθε περιοχή, μέσα από τη δράση.

 

Ευχαριστούμε τη Μαργαρίτα Τσόντου, φυσικό, για την πολύ οργανωμένη, εκτενή και κατανοητή στα παιδιά παρουσίαση.

 

pix1

 

pix2

 

pix3

 

pix4

 

pix5

 

pix6

 

pix7