28/7/2016, Γίνε εξερευνητής του κόσμου – Αποστολή: “Ένα μανταλάκι” στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Τετάρτη  27 Ιουλίου 2016, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

 

Ένα σημαντικό ραντεβού με την έννοια της φιλίας είχαν οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης.

 

Εμψυχώτριες του προγράμματος η Εύα Τσεπαπαδάκη και η Ιωάννα Κολοκυθά, εκπαιδευτικοί. Τα παιδιά μοιράστηκαν μαζί τους την χαρά της αφήγησης μέσα από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Του σκοινιού τα μανταλάκια». Ο συγγραφέας εισβάλει στα άδυτα ενός θαυμαστού μικρόκοσμου. Βάζει τα βιονικά του αυτιά, παίρνει το μεγεθυντικό φακό του, φοράει την κατασκοπευτική του καπαρντίνα, στήνει μικροκάμερες στην αυλή της βιβλιοθήκης και καταγράφει την ρουτίνα μιας παρέας… από μανταλάκια.   

 

Με 250 λέξεις, με τρόπο έξυπνο και πολύ χιούμορ προσεγγίζει την έννοια της φιλίας.

 

Τι σημαίνει να είσαι φίλος;

 

Τι σημαίνει να είσαι σε παρέα;

 

Τι σημαίνει να αγαπάς;

 

Τι μπορεί να σηκώσει άραγε ένα μανταλάκι; Στις απλώστρες απλώνουμε μόνο ρούχα να στεγνώσουν;

 

Η Εύα και η Ιωάννα συζητούν και παίζουν με τα παιδιά, κι’ εκείνα στήνουν στην Βιβλιοθήκη μια μεγάλη «μπουγάδα», με ζωγραφιές και σύμβολα αγάπης με αγκαλιές… με φιλιά… με χαμόγελα… με χέρια ενωμένα… και τα κρεμνούν σε σχοινί με μανταλάκια.

 

Ευχαριστούμε την Εύα Τσεπαπαδάκη και την Ιωάννα Κολοκυθά.

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 για παιδιά, είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.         

 

μανταλακια2

 

μανταλακια3

 

μανταλακια4

 

μανταλακια5

 

μανταλακια7

 

μανταλακια8α

 

μανταλακια9

 

μανταλακια10