29/4/2014, Οι Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Μεγάλη ήταν για άλλη μία φορά η ανταπόκριση των μικρών αναγνωστών στα προγράμματα των Παιδικών Λεσχών Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, παιδιά διαφόρων ηλικιών συναντήθηκαν στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, έγιναν μια μεγάλη παρέα, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις.

 

Η συντονίστρια της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης των μικρότερων παιδιών, Αθηνά Ντούλια, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Με τους μικρούς μας φίλους μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας από το Πάσχα και διαβάσαμε την ιστορία της Λ. Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου ”Πασχαλιά και Πασχαλίτσα”. Ένα βιβλίο, που μιλάει για την αγάπη και εκμηδενίζει κάθε διαφορά. Τα παιδιά άκουσαν την ιστορία, τη ζωγράφισαν και πήραν ως δώρο μια ανοιξιάτικη πεταλούδα με το μήνυμα της αγάπης. Ήταν ένα πρωινό γεμάτο αγάπη, χρώματα και γλύκα…”.

 

Από την πλευρά της η κα. Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη, συντονίστρια της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης, ανέφερε «όμορφη μέρα, πασχαλιάτικη. Πάντα είναι Πασχαλιά όταν μιλάς με τα παιδιά! Μαζί μας ο αξέχαστος Ντίνος Δημόπουλος με το βιβλίο του ‘‘Γράμμα στο Θεό’‘. Διαβάσαμε κι ένα κομμάτι από το ‘‘Μάνα του Χριστού” του Βάρναλη. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν υπέροχα. Τα ευχαριστώ, τι άλλο να πω!!»

 

Η επόμενη συνάντηση της παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαΐου 2014, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου. 

 

λεσχη

 

 

 

λεσχη 1