29/4/2015, Συλλέγω εμπειρίες: “Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας”, Σάββατο 25 Απριλίου 2015, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Tο Σάββατο 25 Απριλίου 2015, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συλλέγω εμπειρίες» διαβάσαμε στους μικρούς μας φίλους το βιβλίο του Frank Biba: ‘’ Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας ‘’.

Ξεφυλλίζοντας μαζί με τα παιδιά και ταξιδεύοντας μέσα από την ιστορία του μικρού και του μεγάλου Φρανκ, αναρωτηθήκαμε για το τι φτιάχνουν οι αρχιτέκτονες : μικρά και καθημερινά αντικείμενα όπως τα έπιπλά μας , σπίτια , σχολεία , μουσεία και βιβλιοθήκες , παλιά κάστρα και καινούριες πόλεις αλλά και κατασκευές μεγάλες και θεαματικές όπως πύργοι και γέφυρες .

Είδαμε εικόνες από πόλεις παλιές , καινούριες και πόλεις φανταστικές , πύργους και γέφυρες , μικρές και θεαματικά μεγάλες κατασκευές. Τα παιδιά βρήκαν τους ‘’πύργους’’ της πόλη μας : το Ρολόι του Κήπου , το Φάρο και τους Μιναρέδες της παλιάς πόλης.

Οι αρχιτέκτονες μπορούν να σχεδιάσουν πολλά πράγματα μικρά και μεγάλα και έτσι τα παιδιά χωρισμένα σε τρεις ομάδες κατασκεύασαν γέφυρες και πύργους με lego ( οι μικρότερες ηλικίες ) ενώ με διάφορα υλικά (χαρτόκουτα , αλουμινόκουτα , πλαστικά καπάκια και σπασμένα παιχνίδια ) τα μεγαλύτερα παιδιά έφτιαξαν την δική τους κατασκευή , πύργο , σπίτι , ρολόι ή μικρή πόλη.

Στο τέλος και επειδή η αρχιτεκτονική μπορεί να έχει και γλυκιά γεύση κάθε παιδάκι έφτιαξε μια τρισδιάστατη κατασκευή με γκοφρέτες και ζελεδάκια ! … και μετά την έφαγαν !!!!

«Σε μια καταιγίδα από εικόνες και λέξεις, η δουλειά του αρχιτέκτονα κέντρισε την προσοχή και την περιέργεια των παιδιών μας .

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση κάναμε μια πολύ καλή αρχή που μπορεί να έχει ενδιαφέρουσες συνέχειες»,ανέφερε μεταξύ άλλων η αρχιτέκτονας κα Αφροδίτη Παπαδάκη, που πραγματοποίησε με τόση θέρμη και πρωτοτυπία την εκδήλωση αυτή και την ευχαριστούμε πολύ.

 

empiries1

 

empiries2

 

empiries3

 

empiries4

 

empiries5