29/7/2014, Παρουσίαση του βιβλίου: “Το κορίτσι του Πέτρου”: Στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας

Με επιτυχία και ικανοποιητική προσέλευση παιδιών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/7/2014, το πρωί, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας η παρουσίαση του βιβλίου “Το κορίτσι του Πέτρου” της Χανιώτισσας συγγραφέως, Αργυρώς Μουντάκη.

 

Μέσω της σχέσης, που αναπτύσσεται μεταξύ των ηρώων του παραμυθιού, της Αλύσα από το Πακιστάν και του Πέτρου, που είναι Έλληνας, η συγγραφέας περνά εύστοχα και διαχρονικά μηνύματα για τον ρατσισμό, την ενδοσχολική βία, την κρίση και τις διακρίσεις.

 

“Στα παιδιά μπορούμε να μιλήσουμε για τα πιο σοβαρά πράγματα μέσα από τα παραμύθια. Μπορούμε να τα πούμε και ωμά αλλά μέσα από ένα παραμύθι μπαίνουν καλύτερα στην ψυχή και το μυαλό τους χωρίς να πληγώνονται και χωρίς να κουράζονται ιδιαίτερα”, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η συγγραφέας.

 

Την κα. Μουντάκη υποδέχτηκε στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, ο οποίος σε δήλωση του τονίζει ότι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον, καθώς μέσω της ανάγνωσης βιβλίων αναπτύσσεται η κριτική σκέψη και διευρύνονται οι πνευματικοί ορίζοντες των παιδιών.

 

Ο κ. Κουρής προσέφερε στη συγγραφέα εκδόσεις και ενημερωτικά έντυπα του Δήμου Χανίων.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”, σε εικονογράφηση της Πέγκυς Φούρκα.

 

μουντακη 1

 

 

μουντακη 2