29/8/2018, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Τα ”πειραγμένα” και τα ”κλεμμένα” δεδομένα.”, Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, στη Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

 

Τα ”πειραγμένα” και τα ”κλεμμένα” δεδομένα.

 

Στις μέρες μας όλοι μοιραζόμαστε και παράγουμε δεδομένα.

Κάποια από τα δεδομένα που μοιραζόμαστε όμως είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα να αλλοιωθούν και να γίνουν εργαλείο για την επίτευξη διάφορων στόχων όταν δεν προσέχουμε με ποιους τα μοιραζόμαστε.

 

Έτσι π.χ. προσέχουμε τις φωτογραφίες που αναρτάμε στο Διαδίκτυο και περιορίζουμε την πρόσβαση αγνώστων σε αυτές ώστε να μην κλαπούν και παραποιηθούν.
Ακόμα και η πιο αθώα φωτογραφία μπορεί να “πειραχθεί” με τέτοιο τρόπο που να προσβάλει είτε αυτόν που εικονίζεται είτε να χρησιμοποιηθεί για δόλιους σκοπούς.

 

Πρέπει να είμαστε ενήμεροι για τους κίνδυνους του Διαδικτύου ώστε να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές και να προστατεύουμε αποτελεσματικά τα προσωπικά μας δεδομένα.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιάννη Σταγάκη, εκπαιδευτικό Πληροφορικής για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση.!

 

Η δράση σχεδιάστηκε για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018, από την κα Ειρήνη Βοτοκοπούλου.

 

 

σταγακης1

 

σταγακης2

 

σταγακης3