3/2/2014, «Ξενάγηση» στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης: για δεκάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Δεκάδες είναι καθημερινά οι επισκέψεις μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια – όχι μόνο του Δήμου Χανίων αλλά και ολόκληρου του Νομού – στο νέο χώρο καινοτομίας και δημιουργικότητας που δημιουργήθηκε στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, στο γνωστό πλέον σε όλους μας Media Lab.

 

Είναι ενδεικτικό πως μόνο για το μήνα Ιανουάριο του 2014, επισκέφθηκαν το Media Lab και γνώρισαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και λειτουργίες του (πλοήγηση στο διαδίκτυο, στούντιο ηχογράφησης εικόνας και ήχου, χρήση συνεργατικού χώρου συναντήσεων, κ.α.) – οι οποίες σημειωτέον προσφέρονται όλες δωρεάν – περισσότεροι από 160 μαθητές από διάφορα σχολεία όπως π.χ. το 3ο Γυμνάσιο Χανίων, το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Χανίων και το Γενικό Λύκειο Κολυμβαρίου.

 

Το Media lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων – που έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον της generation Y, δηλ. της νέας γενιάς του τόπου μας – είναι προϊόν της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής των Χανίων με το Future Library ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος αυτός έχει σχεδιαστεί με την υποστήριξη της Google, σε συνεργασία με το Aarhus City Library και το Mozilla Foundation και με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Για προγραμματισμό επισκέψεων σχολικών τμημάτων και μαθητών στο Media lab, οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές ή σύλλογοι γονέων μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 28213 41662.

 

Επισκέψεις μαθητών και στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου.

 

Στο μεταξύ, ενδιαφέρουσες είναι και οι δραστηριότητες, που αναπτύσσονται στους χώρους των ΠαιδικώνΕφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων. Οι εν λόγω δραστηριότητες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αφηγήσεις παραμυθιών, ομαδικά παιχνίδια, κατασκευές, κ.α.

Μεταξύ των σχολείων, οι μαθητές των οποίων επισκέφθηκαν τους χώρους των Παιδικών Βιβλιοθηκών, είναι το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, το Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών, το Δημοτικό Σχολείο Σούδας, το Δημοτικό Σχολείου Καλυβών, το Δημοτικό Σχολείο Βουκολιών, το Δημοτικό Σχολείο Βρυσών κ.α.

 

Επισκεψεις σχολειων 1

 

Επισκεψεις σχολειων 2