3/7/2014, “Η Μέρα των παιδιών και των ηλικιωμένων” στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, στην «Η Μέρα των παιδιών και των ηλικιωμένων» στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, παιδιά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, είχαν μία αξέχαστη εμπειρία συνάντησης, γνωριμίας κι αφήγησης παλιών ιστοριών και γνώσης, παλιών κι αξέχαστων παιχνιδιών.

 

Με συντονιστή της εκδήλωσης τον κ. Γιώργο Καραγεωργίου, πραγματοποιήθηκε ένα ατελείωτο σεργιάνι στο χρόνο και την όμορφη φύση με πολύ και ζωντανό παιχνίδι κάτω από τα βαθύσκιωτα δέντρα του Δημοτικού Κήπου Χανίων. Ένα συγκινητικό δέσιμο νέων παιδιών με τις ηλικιωμένες γενιές ανθρώπων, μιας αλλοτινής δύσκολης, μα όμορφης εποχής και τη δημιουργική φαντασία, ήταν το φινάλε αυτής της πρωτοποριακής γνωριμίας κι επικοινωνίας.

 

Ο κ. Καραγεωργίου ευχαρίστησε το Δήμο Χανίων για τα πρωτοποριακά προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ”συντελούν ολοφάνερα και προάγουν τη συναισθηματική ωριμότητα των παιδιών μας, τον πλουτισμό τους με χρήσιμες γνώσεις, την ελεύθερη ανάπτυξη της δικής τους μνήμης εργασίας και σχολικού καθήκοντος, το άνοιγμα καινούργιων παραθυριών και σε άλλους κόσμους γνώσεων και μαθησιακών εμπειριών: και, βέβαια, την ανυπόκριτη αγάπη τους στον συνάνθρωπο και τη συνειδητή προστασία του περιβάλλοντος χώρου-τόπου”.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της. καλοκαιρινής της εκστρατείας.

 

Mera iliokiomenon 1

 

Mera iliokiomenon 2

 

Mera iliokiomenon 3

 

Mera iliokiomenon 4

 

Mera iliokiomenon 5