31/10/2014, “Ο Ελ Γκρέκο μέσα από τα γραμματόσημα”.

Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη , στα πλαίσια του εορτασμού για τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στο φουαγιέ της Βιβλιοθήκης, έκθεση γραμματοσήμων με θέμα :

 

« Ο Ελ Γκρέκο μέσα από τα γραμματόσημα ….»

 

από την προσωπική συλλογή του Προέδρου της Φιλοτελικής Πολιτιστικής Εταιρείας Χανίων: «Ο Φάρος», κ. Πολύκαρπου Αποστολάκη.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα Βαρβάρα Περράκη μιλώντας με θερμά λόγια για το φιλοτελικό έργο του κ. Αποστολάκη, για τη συνεργασία αλλά και για τη δωρεά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σειρά γραμματοσήμων που απεικονίζουν γνωστά έργα του σπουδαίου ζωγράφου.

 

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Χουδαλάκη Βιβή τόνισε ότι η έκθεση έχει σκοπό να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη για το φιλοτελισμό στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους νέους και ευχαρίστησε τον κ. Αποστολάκη για την τωρινή αλλά και τη μελλοντική συνεργασία με τις Βιβλιοθήκες του Δήμου μας.

 

Τέλος ο κ. Πολύκαρπος Αποστολάκης, ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες, αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη του, τον φιλοτελισμό και ειδικότερα στη συγκεκριμένη συλλογή που απεικονίζονται γνωστά έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, που κυκλοφόρησαν σε πολλές χώρες του κόσμου και που έχει ιδιαίτερη αγάπη γιατί του αρέσει η τεχνοτροπία στα έργα του αλλά και γιατί είναι Κρητικός.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και θα είναι ανοικτή στις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης:

Δευτέρα-Παρασκευή: 8 π.μ. – 2 μ.μ.
Δευτέρα & Πέμπτη : 5 μ.μ. – 8 μ.μ.
Σάββατο:10 π.μ. -1 μ.μ.

 

πολυκαρπος 1

 

πολυκαρπος 2

 

πολυκαρπος 3

 

πολυκαρπος 4