31/7/2018, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», ”Αριθμημένα” δεδομένα: Από το μηδέν ως το δέκα, Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Παιδική Εφηβική βιβλιοθήκη Δημοτικού κήπου Χανίων.

”Αριθμημένα” δεδομένα: Από το μηδέν ως το δέκα.

Μια φορά κι έναν καιρό…ήταν οι αριθμοί ”από το μηδέν ως το δέκα”!

Κι όλα ξεκινάνε κάπως έτσι… Οι αριθμοί βγαίνουν βόλτα στην αγορά των Χανίων παραταγμένοι στην σειρά…ξεχνιούνται όμως στις βιτρίνες και μπερδεύονται. Για να μπουν στην σωστή θέση φτιάχνουμε με τα παιδιά ένα παραμύθι για μια σκούπα που συναντάει δυο σκούπες, τρεις νοικοκυρές, τέσσερις λύκους, πέντε κότες και πολλούς άλλους… μέχρι το δέκα.

Και μετά οι αριθμοί τακτοποιημένοι πια, κάνουν ψώνια..Το Ένα αγοράζει μια φάλαινα που πετάει νερά, το Δύο δυο πάπιες που τους αρέσει να τρώνε τούρτα, το Τρία τρεις λιβελούλες που θα’ θελαν να είναι ελικόπτερα…..μέχρι που το Δέκα τους παρασύρει όλους στην παραλία να μαζέψουν δέκα υπέροχα κοχύλια!!!
Παραμύθια, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με βιβλία που έχουν στον τίτλο τους αριθμούς, κρυφτό, ζωγραφική με αριθμούς που μεταμορφώνονται….όλα πλεγμένα στην κόκκινη κλωστή που αφέθηκε σε χέρια παιδικά για μια ακόμη φορά!

 

Η δράση σχεδιάστηκε για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018, από την Ειρήνη Βοτοκοπούλου και υλοποιήθηκε από την κα Ρούλα Τατσοπούλου, παιδαγωγό θεάτρου, Έλενα Γεωργιάδου, θεατρολόγος, εκπ.παιγνιοθεραπεύτρια.

 

 

 

IMG 2167

 

IMG 2180

 

IMG 2187

 

IMG 2216

 

IMG 2222

 

IMG 2229