4/1/2016, Συνάντηση εθελοντών με το μη κερδοσκοπικό δίκτυο “Διαβάζω για τους άλλους” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, τη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 15.00 μ.μ.

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους», σας καλούν σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Υψηλαντών 30) και ώρα 15:00 , με στόχο να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες της πόλης μας να διαβάζουν ζωντανά λογοτεχνικά βιβλία σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες αλλά και να ηχογραφήσουν βιβλία για να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών.

 

Να διαβάζουμε σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης, μη βλέποντες.

Αναγνώσεις σε γηροκομεία, σε ιδρύματα με παιδάκια, σε ορφανοτροφεία ή σε αναλφάβητους φυλακισμένους.

Παράλληλα, οι εθελοντές που θα ανταποκριθούν θα διαβάζουν και θα ηχογραφούν παραμύθια και βιβλία λογοτεχνίας στο Music Studio της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, προκειμένου να εμπλουτιστεί η Ακουστική Βιβλιοθήκη των Τυφλών.

 

Η Πρόεδρος του Δικτύου κα Αργυρώ Σπυριδάκη, με μότο «Για να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» και με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στη λογοτεχνία πρέπει να είναι δυνατή σε όλους, θα μας μιλήσει για τις τόσο επιτυχημένες δράσεις του Δικτύου σε Αθήνα και Ηράκλειο.

 

diabazo1