4/10/2019, Βράβευση των εθελοντών της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Βράβευση εθελοντών Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019.

 

Οι εθελοντές που υποστήριξαν το έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων το φετινό καλοκαίρι, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, για την επιτυχή υλοποίηση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019 για παιδιά, τιμήθηκαν από τον Δήμο Χανίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, στο χώρο του ιστορικού καφέ «Κήπος».

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων πραγματοποίησε για πρώτη φορά δυο προγράμματα, που υλοποιήθηκαν στα τμήματα της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου, της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας και Δημοτικής βιβλιοθήκης Σταλού.

 

Το πρόγραμμα «Για φαντάσου …» σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το πρόγραμμα «Κουτί … άνοιξε» σχεδιασμένο από την κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγο.

 

Παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δήμου Χανίων κ. Γιάννη Γιαννακάκη, της Προϊσταμένης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων κας Βιβής Χουδαλάκη και όλων των συναδέλφων που εργάστηκαν με κέφι και μεράκι και όων των εθελοντών, έγινε αναφορά στις δράσεις και σε όλους τους εμψυχωτές που με τη δημιουργική τους διάθεση, την ανιδιοτελή προσφορά και την πολύτιμη βοήθεια τους συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2019.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους εθελοντές να εκφράσουν τις σκέψεις τους, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλους.

 

Το αποτέλεσμα των δράσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας έχει ως εξής:

 

44…οι εκδηλώσεις που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
987…οι συμμετοχές των παιδιών που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες
18…οι εμψυχωτές που στήριξαν τις δράσεις
8.033…βιβλία δανείστηκαν τα παιδιά τις ημέρες που διήρκεσε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

 

Στο κουτί της καρδιάς μας, θα κρατήσουμε θησαυρούς και σε κάθε μας προσταγή “Κουτί άνοιξε…” μνήμες θα ξεπηδούν και θα μας συντροφεύουν. Και με όλα αυτά που έχουμε πια στις αποσκευές μας, “Για φαντάσου…” τι όμορφη σχολική χρονιά θα έρθει…!!!

 

Ευχαριστούμε θερμά τους Δημιουργούς των εργαστηρίων, όλους τους εθελοντές μας, που αφιερώσατε αγάπη, χρόνο, εμπειρία και δεξιότητες, τους γονείς, αλλά προ πάντων τα παιδιά μας.

 

Για άλλη μία φορά περάσαμε ένα υπέροχο καλοκαίρι μαζί με τους μικρούς μας φίλους, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας!

Και του χρόνου με φαντασία και έμπνευση!!!

 

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε:

Τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιαννακάκη Γιάννη , μουσικό, την κα Νίκη Γαλάνη, τη Θηρεσία Κατσιφαράκη, εκπαιδευτικό, τη Σμαράγδη Γαλημιτάκη, εκπαιδευτικό, την Αναστασία Γρηγοράκη, εκπαιδευτικό, τη Δήμητρα Μαραγκουδάκη, φιλόλογο ειδικής αγωγής, τη Φωτεινή Δημοπούλου, εκπαιδευτικό, την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, εκπαιδευτικό, τον Αναστάσιο Λεβεντάκη, αρχειονόμο – βιβλιοθηκονόμο – μουσειολόγο, τον Κυριάκο Βασιλομανωλάκη, εκπαιδευτικό – συγγραφέα, τη Βουράκη Ρούλα, εκπαιδευτικό, τον Σωτηρόπουλο Χρήστο, εκπαιδευτικό και τέλος ευχαριστούμε επίσης, τον κ. Βασίλη Σταθάκη για τη φιλοξενία στον υπέροχο χώρο του “Καφέ-Κήπος” και για τα εδέσματα που προσφέρθηκαν.

 

 

Βραβευση εθελοντών 2019 11

 

Βραβευση εθελοντών 2019 12

 

Βραβευση εθελοντών 2019 13

 

Βραβευση εθελοντών 2019 14

 

Βραβευση εθελοντών 2019 16

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο που προβλήθηκε: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=n43hFDUwpac&feature=youtu.be