4/4/2016, Ξεχωριστές Κυριακές : «Οι καραμέλες του ουρανού».

Στο πλαίσιο των δράσεων για «Ξεχωριστές Κυριακές», που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, οι μικροί μας φίλοι είχαν μια σημαντική συνάντηση την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, το πρωί, στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού.

Εμψυχώτρια του προγράμματος η γνωστή συγγραφέας της πόλης μας κα Αργυρώ Ντουσάκη.

Είναι Χανιώτισσα – αγαπάει τα παιδιά – και διάλεξε ένα ιδιαίτερο τρόπο να προσεγγίσει τις παιδικές ψυχές τους.
Η Αργυρώ στήνει με επαγγελματισμό μια διαδραστική θεατρική παράσταση στο Βασίλειο της Γλυκοφρένειας, με μια αλλιώτικη Βασίλισσα, που φτιάχνει τις πιο νόστιμες καραμέλες του κόσμου, τις καραμέλες του Ουρανού, και προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να τις δοκιμάσουν.

Ένα αλληγορικό πρωτότυπο παραμύθι. Ένα πασπαλισμένο με ζάχαρη παραμύθι, που μας μιλάει για την αγάπη, την φιλία, το αγκάλιασμα, το άπλωμα του χεριού, την φιλαλήθεια. Μας φωτίζει ένα κόσμο απλό με αλήθειες διαχρονικές, και υπενθυμίζει στους μικρούς μας φίλους ότι η γη, που ζούμε, είναι μονάκριβη και πληγωμένη, αλλά δεν είναι αστείρευτη και χρειάζεται την δική μας φροντίδα για να συνεχίσει πάντα να δίνει.

Η αφηγήτρια Ρούλα Τατσοπούλου, παιδαγωγός θεάτρου, ταιριάζει τις λέξεις του παραμυθιού την μία μετά την άλλη με τον δικό της μοναδικό τρόπο…

Και τα παιδιά κρέμονται από τα χείλη της… Η μαγεία του παραμυθιού , γλυκά- γλυκά παραμυθένια απλώνεται στην βιβλιοθήκη… Τα 40 παιδιά χειροκροτούν… χαμογελούν.

Οι μαγικές νότες του μουσικού Γιάννη Μανούσακα χαϊδεύουν τα «νεανικά αυτιά» των φίλων μας.

Η εντυπωσιακή εικονογράφηση της Αυγής Αμπελικάκη στολίζει το κείμενο και γαργαλάει την φαντασία των παιδιών.

Ευχαριστούμε την Αργυρώ, ευχαριστούμε την Ρούλα, ευχαριστούμε τον Γιάννη, που γλύκαναν το πρωινό των μικρών μας φίλων , γι’ αυτό και ο αποχωρισμός από τον χώρο της βιβλιοθήκης ήταν δύσκολος…

«Ήρθα στον ιδανικό χώρο. Το ξύλο ολόγυρα. Ο ευήλιος χώρος. Η υπέροχη φιλοξενία σας μ’ έκαναν να νοιώσω σαν το σπίτι μου. Τα παιδιά δεχτικά, ευγενικά. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.»
Αργυρώ Ντουσάκη.

 

καραμελες1

 

καραμελες5

 

καραμελες2