4/7/2016, “Γίνε εξερευνητής του κόσμου”: «Μια φωτογραφία των παιδιών που παίρνουν μέρος σε ένα εργαστήριο” στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Ένα σημαντικό ραντεβού με την τέχνη της φωτογραφίας είχαν οι μικροί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, το απόγευμα.

1, 2, 3 κλικ… Το ταξίδι στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας ξεκινάει παρέα με τον φωτογράφο Φύρδη Μίγδη του Ευγένιου Τριβιζά. Οι μικροί εξερευνητές πέταξαν ψηλά με αερόστατο, φωτογράφισαν μαζί του ροζ μπουμπουνητά, χρυσές ψιχάλες, γλάρους, ήλιους, χελιδόνια και χρωματιστά μπαλόνια!

Και όταν επιστρέφουν στη Βιβλιοθήκη την μετατρέπουν σε φωτογραφικό στούντιο.

Χωρίζονται σε ομάδες, χορεύουν και φωτογραφίζονται… φύρδη μίγδη, φορώντας τα πιο φωτεινά τους χαμόγελα!
Μαθαίνουν για τη συναισθηματική, ιστορική και καλλιτεχνική αξία της κάθε φωτογραφίας και φτιάχνουν τη δική τους αυτοπροσωπογραφία.

Και όταν το ταξίδι τελείωσε ζητήσαμε από τους μικρούς μας φίλους να φτιάξουν το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς τους.

Ψάξτε για πληροφορίες – φωτογραφίες, ξεφυλλίστε άλμπουμ, στήστε ένα αληθινό κυνήγι θησαυρού, όπου θησαυρός είναι το οικογενειακό σας δέντρο και «πληροφοριοδότες»-οι συγγενείς σας.

Εμψυχωτές του προγράμματος η ομάδα για τα παιδιά του εθελοντικού δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους».
Ευχαριστούμε τις κυρίες Ειρήνη Τζανάκη, Ανδριάνα Μπασίου και Ελένη Τσιώλη.

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

 

fotografia1

 

fotografia2

 

fotografia3

 

fotografia4