4/8/2016, “Γίνε εξερευνητής του κόσμου”: “Αποστολή: κάτι που έχει τρύπα” στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Αποστολή μας σήμερα οι… τρύπες!!!
Φέραμε αντικείμενα που έχουν τρύπες,(καλαμάκι, κουδούνι ποδηλάτου, λαστιχάκι, σελοτέιπ, ξύστρα, σύριγγα, μπουκάλι, κουμπί, κουτάλα με τρύπες, κουβάρι κλωστής, μπρελόκ, χωνί…) τα περιεργαστήκαμε και σκεφτήκαμε και άλλα πολλά που δεν μπορούσαμε να φέρουμε…

Διαβάσαμε μια ιστορία μυστηρίου για ένα τέρας που έκλεβε απ’ το χωριό πράγματα με τρύπες και τα έκρυβε στη σπηλιά του, για να φτιάξει ένα κολιέ για την αγαπημένη του…
Τα παιδιά έδωσαν στην ιστορία τον τίτλο “Το Μυστήριο με τις Τρύπες” και συμμετείχαν στην υπόθεση, κάνοντας προτάσεις για τη συνέχεια και την έκβασή της.
Έπειτα άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους και δημιούργησαν με ζωγραφιές κολάζ και χαρτοκοπτική, το τέρας, τη σπηλιά του και το πανέμορφο κολιέ της αγαπημένης του…!!!

Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς
Παπαδάκη Μαρίνα
Ποτετσιανάκη Σοφία
Σαβιολή Αδαμαντία
για την εξαιρετική παρουσίαση και το κέφι με το οποίο δημιούργησαν ιστορίες και εικόνες με τα παιδιά!
—-
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016
Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας
Γίνε εξερευνητής του κόσμου-Αποστολή : “Κάτι που έχει μια τρύπα”
Εργαστήριο αφήγησης
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 για παιδιά, είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

kati tripa1

 

kati tripa2

 

kati tripa3

 

kati tripa4

 

kati tripa5