4/9/2015, “Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη… είναι μια Κουφάλα δέντρου – O Πέτρος και ο λύκος” στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

“Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη… είναι μια Κουφάλα δέντρου – O Πέτρος και ο λύκος”. Μια δράση που  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31.8.15 στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

“Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, η ανάγνωση του παραμυθιού σε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας.

Οφείλω να παραδεχτώ, πως οι μικροί αναγνώστες-ακροατές με όπλο τη δική τους φαντασία, μπορούν να ξεπεράσουν & μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τη φαντασία & τη στοχοθεσία του δημιουργού συγγραφέα.

 

Θεωρώ τις δραστηριότητες αυτές ιδιαιτέρως σημαντικές, αφού μέσα από τα παιχνίδια της ανάγνωσης οδηγούμε τα παιδιά στην επαφή τους με το παραμύθι, δημιουργώντας τους την επιθυμία, να κάνουν κάτι αντίστοιχο & στο μέλλον. Αν θεωρήσουμε πως η επαφή του παιδιού με το παραμύθι αναπτύσσει τη σκέψη & τη φαντασία δημιουργώντας εικόνες μέσα από τα μάτια της ψυχής & ξορκίζει τους φόβους τους παιδικούς, τότε μπορούμε
να είμαστε βέβαιοι, πως δημιουργούνται μέσα μας εκείνες οι δικλείδες ασφαλείας, που θα μας επιτρέψουν, να δημιουργήσουμε ένα καταφύγιο για την ψυχή μας, ως ενήλικοι.

 

Γι’ αυτό ας προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να ωθούμε τα παιδιά μας στη φιλαναγνωσία, αφού το παιδί που διαβάζει & αγαπά το βιβλίο, θα μάθει στην πορεία της ζωής του, πως το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να δημιουργεί από μόνο του εικόνες & μάλιστα σπουδαιότερες από αυτές της τεχνολογίας.

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση & την ενδιαφέρουσα αυτή εμπειρία.”

 

Ο Φιλόλογος-συγγραφέας Πασχάλης Πράντζιος, με αυξημένη παιδαγωγική αντίληψη κατάφερε μέσα από το παιχνίδι της ανάγνωσης, να… δοκιμάσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μικρών μας φίλων! τον ευχαριστούμε θερμά!

 

πρατζιος 1

 

πρατζιος 2

 

πρατζιος 3

 

πρατζιος 4

 

πρατζιος 6