5/4/5014, “Ίγμα η Ανατολή” της Αγγέλα Μάλμου στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, την Πέμπτη 3 Απριλίου.

Με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα του βιβλίου ‘Ίγμα η Ανατολή” Αγγέλα Μάλμου, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν τα παιδιά της Ε΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιά και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, την Πέμπτη 3 Απριλίου, στο χώρο της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου Χανίων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

 

Ο τρόπος, που επικοινωνούσαν οι άνθρωποι της εποχής, τα μέσα που διέθεταν για να μαγειρέψουν, να στείλουν μηνύματα στους κυνηγούς τους σε μακρινά βοσκοτόπια, κι άλλες λεπτομέρειες της καθημερινότητά τους, με αφορμή το βιβλίο, έγιναν θέμα προς συζήτηση με τα παιδιά.

 

Μετά τις ερωτήσεις, που απηύθυναν οι μαθητές στη συγγραφέα, παρακολούθησαν την προβολή διαφανειών με ζωγραφιές, που εμπνεύστηκε η κα. Μάλμου από σημαντικές στιγμές του βιβλίου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με το «παιχνίδι της προϊστορικής επικοινωνίας», το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παιδιών.

Μαλμου 1

 

Μαλμου 2

 

Μαλμου 3