5/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα: Φωτογραφημένα δεδομένα, Τα ρούχα, Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

 

Φωτογραφημένα δεδομένα: Τα ρούχα.

 

 

Η ενδυμασία έχει πολύ μεγάλη σημασία στη ζωή του ανθρώπου. Σε αυτή τη δράση, όλοι μαζί, αυτό συνειδητοποιήσαμε.

 

Μέσα από παιχνίδια γνωριμίας είχαμε τη χαρά και την ευκαιρία να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για το πόσο σημαντικά είναι τα ρούχα για μας.

Καταλήξαμε ότι είναι απαραίτητα για την υγεία, γιατί προστατεύουν το σώμα μας από τις άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και ότι συνδέονται και με το χαρακτήρα του ανθρώπου γιατί ο καθένας διαλέγει τον τρόπο που ντύνεται ανάλογα με την προσωπικότητά του.

 

Ανατρέξαμε σε παλιές φωτογραφίες για να δούμε πως αλλάζουν τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων ανάλογα με την εποχή και τις κοινωνικές συνθήκες.

 

Γνωρίσαμε έτσι καινούργιους ανθρώπους, παράξενα ρούχα και σχέδια, παραδόσεις, ήθη και έθιμα τόσο φανταστικά… κοζάκοι, γκέισες και σαμουράι, βλάχοι, κρητικοί και κρινολίνα απλώθηκαν μπροστά στα μάτια μας και μας εντυπωσίασαν!

Μα πόσα διαφορετικά ρούχα υπάρχουν τελικά;;;!

Κι αφού εκφράσαμε τις ανάγκες μας και τις ανάγκες της….ντουλάπας μας, καθίσαμε αναπαυτικά να ακούσουμε το υπέροχο παραμύθι «Τα ρούχα του βασιλιά» που μας το αφηγήθηκε μοναδικά η αφηγήτρια Ρούλα Τατσοπούλου.

 

Μέσα από αυτό καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να λέμε την αλήθεια που έχουμε μέσα μας και να μη βασιζόμαστε μόνο στην εξωτερική μας εικόνα. Γιατί όλοι ξέρουμε τελικά τι σημαίνει πραγματική ομορφιά αρκεί να την αφήσουμε να βγει προς τα έξω χωρίς ψεύτικα στολίδια…

 

Μετά βέβαια κατασκευάσαμε! Όλες αυτές τις εικόνες που είδαμε είχαμε την ευκαιρία να τις σχεδιάσουμε, να τις ζωγραφίσουμε, να κάνουμε κολάζ και χειροτεχνίες για να τις κρατήσουμε ζωντανές στη μνήμη μας.
Άλλωστε αυτός δεν είναι ο σκοπός μας; Να μετράμε και να παρατηρούμε αγαπημένα δεδομένα από τον κόσμο μας!

 

Ευχαριστούμε θερμά την υπέυθυνη της δράσης Μιχαλοπούλου Βασιλική, ψυχολόγο-παιδαγωγό-σύμβουλο σταδιοδρομίας για την εξαιρετική παρουσίαση.

 

 

φωτογραφημενα κηπος1

 

φωτογραφημενα κηπος2

 

φωτογραφημενα κηπος3

 

φωτογραφημενα κηπος4