5/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα: ”θαμμένα” δεδομένα: Πειράματα με το χώμα, Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων

 

”θαμμένα” δεδομένα: Πειράματα με το χώμα.

 

Σήμερα η βιβλιοθήκη μας μύρισε χώμα και μέσα απ’ αυτό αναδύθηκε ένας τεράστιος γαιοσκώληκας που σεργιάνισε τον χώρο των βιβλίων και βγήκε μετά έξω και στρογγυλοκάθισε κάτω απ’ τα δέντρα.

 

Ένας ”γαιοσκώληκας”…που δεν ήταν άλλος από όλους εμάς- παιδιά κι εμψυχωτές – που με τεντωμένα αυτιά ακούσαμε τις κυρίες Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, γεωπόνο και Γεωργία Στιβακτάκη, δενδροκηπουρό, από το Τμήμα Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων να μας εξηγούν τα μυστικά του εδάφους.

 

Κι έτσι η άμμος στη φαντασία μας μεταμορφώθηκε σε μια χοντρούλα κοπέλα και η άργιλος σε μια λεπτή. Οι δυο τους συνεργάζονται και γίνονται καλύτερες. Κι ύστερα η φαντασία μας ταξίδεψε σ’ όλα αυτά που κρατάνε καλά κρυμμένα. Θαμμένα δεδομένα που γεννάνε λέξεις, εικόνες, παραμύθια…

 

Διάφορα πετρώματα περνάνε από χέρι σε χέρι…γίνονται ζωγραφιές και τυλίγονται σε άμμο κόκκινη φερμένη από μέρη μακρινά.

 

Εμψυχωτές: Τατσοπούλου Ρούλα, Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, Γεωργία Στιβακτάκη, Μαστορακάκη Λίτσα και Γεωργιάδου Έλενα.

 

Ευχαριστούμε το Τμήμα Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων, τη Δ/ντρια κα Ζωή Έυδου και τις κυρίες Κοκοτσάκη και Στιβακτάκη για τη συμμετοχή τους για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης.!

 

Θαμενα1

 

Θαμενα2

 

Θαμενα3

 

Θαμενα4

 

Θαμενα5