6/11/2017,«Σημεία και Τέρατα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

“Σημεία και τέρατα”  

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας, που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 την Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, στις 10 το πρωί, η Γ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βαρυπέτρου, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Σημεία και Τέρατα» με τους εκπαιδευτικούς κα Ψαρουδάκη και κα Ντουντουλάκη.  

 

Σήμερα συνταθήκαμε με τα τέρατα των παραμυθιών και των μύθων. Ξεπήδησαν από τις σελίδες των βιβλίων μυθολογίας, που φιλοξενεί η βιβλιοθήκη μας, και μας συστήθηκαν. Πλάσματα τρομακτικά, παράξενα, φανταστικά και απρόβλεπτα.

 

Με «ανθρώπινη» λαλιά, μας διηγήθηκαν τις περιπέτειές τους. Μυθολογία και παραμύθι μπλέκονται, και στόχο έχουν να μας διδάξουν, και να μας θυμίσουν ιστορίες για δύναμη, φόβο και χαρά, αγωνίες, περιπέτειες και κατορθώματα θεών, ημίθεων και τεράτων. Μα πάνω απ’ όλα να μας μάθουν τις «αλήθειες», που κρύβονται πίσω από τους μύθους.

 

Γνωρίσαμε και την «Ναξία» μέσα από την αφήγηση του βιβλίου το «Αίνιγμα της Σφίγγας» του Κώστα Πούλου. Σφίγγα λατρεμένη, εντυπωσιακή, και συγχρόνως τρομακτική. Η «Ναξία» μας ξενάγησε στο σπίτι της , στο μουσείο των Δελφών, και μας γνώρισε την παρέα της. Μας μίλησε και για μια άλλη διάσημη Σφίγγα «την Σφίγγα της Γκίζας», που σπίτι της έχει την έρημο.

 

Το ταξίδι μοναδικό, μυστηριακό. Οι μικροί μας φίλοι εντυπωσιάζονται, εμπνέονται και αποτυπώνουν τα δικά τους «τέρατα» φτιάχνοντας ένα κολάζ τεράτων ……   

 

Στόχος του σημερινού προγράμματος να κινηθούν τα παιδιά με άνεση ανάμεσα σε όλα τα τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας.

 

Εμψυχώτρια η κυρία Νίκη Γαλάνη.

 

                                                                                                                                                                                                                                                      

“Η φιλοξενία στον όμορφο αυτό χώρο ξεκίνησε για εμάς πολύ γλυκά … με γεύση κανέλλας. Μετά … ακολουθήσαμε «Σημεία και Τέρατα»! Πολύ δημιουργικά ταξιδέψαμε πίσω στον χρόνο, στο θαυμαστό κόσμο της μυθολογίας. Ιστορία με κρυμμένες αλήθειες.

Η σφίγγα μας περίμενε με πολλά αινίγματα κι’ εμείς μάλλον την θυμώσαμε, γιατί τα βρήκαμε όλα.

Σας ευχαριστούμε για όλες τις ευφάνταστες και δημιουργικές δραστηριότητες, που απολαύσαμε, παίξαμε και μάθαμε.

Δ. Σ. Βαρυπέτρου, Γ’ Τάξη

Καλλιόπη Ψαρουδάκη και Μαριάνα Ντουντουλάκη.”

 

 

simia1

 

simia2

 

 simia3

 

simia4

 

simia5

 

simia6