6/5/2014, Ολοκλήρωση μαθημάτων φωτογραφίας στον χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

Ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας στον χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, από τους φωτογράφους Βασίλη Πλιάτσικα και Πέτρο Παττακό.

 

Τα μαθήματα, τα οποία παρακολούθησαν 29 συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκαν από τις 17 Μαρτίου έως και τις 28 Απριλίου 2014.

 

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι φωτογράφοι Βασίλειος Πλιάτσικας και Πέτρος Παττακός δήλωσαν χαρακτηριστικά: “Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο 3ος κύκλος των μαθημάτων ψηφιακής φωτογραφίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Καταφέραμε να καλύψουμε πολλά θέματα σε λίγο χρονικό διάστημα, για να μπορέσουν οι ”μαθητές” να κατανοήσουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την τέχνη της φωτογραφίας…”.

“Εντυπωσιαστήκαμε από τις φωτογραφίες των μαθητών, που βγάλανε με τις φωτογραφικές τους μηχανές στην εξωτερική φωτογράφιση και στο τελευταίο μάθημα, ασχοληθήκαμε με το πώς να αρχειοθετούμε, να αποθηκεύουμε σε πολλαπλά αντίγραφα, αλλά και με το πώς να επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες μας…”.

Από την πλευρά τους οι συμμετέχοντες στα μαθήματα επεσήμαναν μεταξύ άλλων:

“Ευχαριστούμε την Δημοτική βιβλιοθήκη και τον δάσκαλό μας, για την ευγενική και εθελοντική του παρουσίαση των φωτογραφικών δυνατοτήτων μιας μηχανής και τα πολύ σπουδαία πράγματα που μάθαμε απ΄ τα μαθήματά του. Ελπίζουμε στην συνέχιση αυτών το Σεπτέμβριο, πιο εξειδικευμένα πια και ενημερωτικά”.

“Ευχαριστούμε πολύ τους φωτογράφους-δασκάλους μας για το χρόνο τους και την προθυμία τους να μας εξηγήσουν τόσα πράγματα για την φωτογραφία σε τόσο περιορισμένο χρόνο. Υπέροχη εμπειρία, κυρίως η φωτογράφιση σε εξωτερικό χώρο. Ευχαριστούμε πολύ και την Δημοτική Βιβλιοθήκη για τη φιλοξενία στον υπέροχο ανανεωμένο χώρο της”.

 

σεμι φωτο 1

 

σεμι φωτο 2

 

σεμι φωτο 3