6/6/2018, Απολογισμός των δράσεων του προγράμματος ”Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα…”, που πραγματοποιήθηκε στις Παιδικές–Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανιών.

Απολογισμός των δράσεων του προγράμματος ”Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα…”

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων πραγματοποιήθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος , με τίτλο: ”Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα…” από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις Παιδικές –Εφηβικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου, Σούδας και Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, με την υποστήριξη των βιβλιοθηκονόμων Βαρανάκη Κατερίνας και Μαστορακάκη Ευαγγελίας, της Παιδαγωγού θεάτρου Τατσοπούλου Ρούλας και της εθελόντριας Γαλάνη Νίκης.

Το πρόγραμμα επίσης στήριξαν οι εθελοντές κα Ανδρεάδου, κα Κασσωτάκη -Ψαρουδάκη Πόπη , σύμβουλος Π. Α. Χανίων Abassador Techers 4 Europe κα Κατσιφαράκη Θηρεσία, εκπαιδευτικός και ο κ. Μπουζάκης Μανώλης, ιδρυτής των εκδόσεων «Γνώση».

Οι δράσεις πέτυχαν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και των εκπαιδευτικών – συνοδών τους.
Για τον μήνα Ιανουάριο ακολουθήσαμε το πρόγραμμα με θέμα: ”Ερωτήσεις ”. Ερωτήσεις προς τον εαυτό μας, απαντήσεις σε φιλοσοφικά ερωτήματα, τεχνικές για να ρωτάμε έτσι ώστε να παίρνουμε τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις, διαβάσαμε και απαντήσαμε σε ερωτήσεις από λογοτεχνικά βιβλία.

Τις Παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων επισκέφθηκαν και έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα 358 παιδιά με τα σχολεία τους.

 

Για τον μήνα Φεβρουάριο στο πρόγραμμα με θέμα: ”Μάσκες”, το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως τις εξερευνήσαμε ιστορικά και καλλιτεχνικά, έλαβαν μέρος 382 μαθητές από σχολεία της περιοχής.

 

Ο Μάρτιος ήταν αφιερωμένος στην ”Ποίηση”. Αναρωτηθήκαμε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίσαμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητήσαμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες. Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 378 μαθητές.

 

Τον Απρίλιο ακολουθήσαμε τον ζωγράφο ” Ρενέ Μαγκρίτ” κι ” Ένας Ήρωας στη βιβλιοθήκη μας”. Έλαβαν μέρος 221 παιδιά.

 

Για τον μήνα Μάιο ακολουθήσαμε το πρόγραμμα με θέμα: “Ευρώπη” και ”Οι Ευρωπαίοι ήρωες συνομιλούν”. Τα παιδιά ανακάλυψαν την ήπειρο στην οποία ζουν με έναν διαφορετικό τρόπο μέσα από μυθικούς ήρωες, γεγονότα σταθμούς στην ιστορία της, το ψωμί, τη γλώσσα… Η ηρωίδα μας ”Το κορίτσι”, από το παραμύθι Ανατολικά του Ήλιου και Δυτικά της Σελήνης, γνωρίστηκε με την Ιουλιέτα, την ηρωίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης. Ζωγραφιές και γράμματα πήγαν και ήρθαν..!!! Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 255 παιδιά.

 

Συνολικά συμμετείχαν 1.594 μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν τα προγράμματα: ” Οι Μάσκες” και η «Ευρώπη» με το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.

 

Ευχαριστούμε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου για τον σχεδιασμό των καινοτόμων δράσεων και όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος. Περιμένουμε τον νέο κύκλο δραστηριοτήτων το Φθινόπωρο!

ωωωαπολογισμος1

 

ωωωαπολογισμος2

 

ωωωαπολογισμος3

 

ωωωαπολογισμος4

 

ωωωαπολογισμος5