6/6/2019, “Το μυστήριο του χρυσού ελέφαντα.”, Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου,

Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 προσκαλέσαμε τα παιδιά στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, να ανακαλύψουν “Το μυστήριο του χρυσού ελέφαντα.”

 

Σκοπός του παιχνιδιού ήταν η εξοικείωση των μικρών μας φίλων με τη λειτουργιά της βιβλιοθήκης και η εμπέδωση της ιδέας ότι τα βιβλία είναι η μοναδική υπάρχουσα « χρονομηχανή» στις μέρες μας, μέσω των οποίων μπορούμε να «ταξιδέψουμε» και να γίνουν αφετηρία για συναρπαστικές περιπέτειες με τη βοήθεια του νου.!

Μέσα από την προβολή διαφωνιών οι 46 μικροί μας φίλοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έμαθαν για την οργάνωση και λειτουργία της βιβλιοθήκης μας.

 

Έπειτα χωρίστηκαν σε ομάδες και παίξανε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού λύνοντας μια σειρά από γρίφους κρυμμένους μέσα στα βιβλία της βιβλιοθήκης. Τα παιδιά οδηγούνται από ράφι σε ράφι παίρνοντας πληροφορίες για διάφορα θέματα μέχρι να βρουν τον κλέφτη και να εντοπίσουν την τοποθεσία του αγαλματιδίου. Σκοπός να ανακαλύψουν το πολύτιμο χρυσό αγαλματίδιο.

 

Τέλος τα παιδιά πήραν χαρτιά και χρώματα για να ζωγραφίσουν την περιπέτεια που έζησαν…

 

Δημιουργός εργαστηρίου: Φοίβος Παπαχατζής, Εικονογράφος.
Εμψυχωτής εργαστηρίου: Αναστάσιος Λεβεντάκης , Αρχειονόμος , Βιβλιοθηκονόμος , Μουσειολόγος.

 

Μυστηριο χρυσου1

 

Μυστηριο χρυσου2

 

Μυστηριο χρυσου3

 

Μυστηριο χρυσου4

 

Μυστηριο χρυσου5

 

Μυστηριο χρυσου6