6/8/2019, “Ένα κουτί μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο κουτί, μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο κουτί…”, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, 11.00 το πρωί, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

“Ένα κουτί μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο κουτί, μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο κουτί…”

 

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

Η δράση “Ένα κουτί μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο κουτί, μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο κουτί” στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή ευαισθησία και μοναδική φαντασία από τα παιδιά .

 

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου χωριστήκαμε σε τέσσερις (4) ομάδες τεσσάρων ατόμων καθεμία και επιλέξαμε κατά ομάδα τα βιβλία που θα σχηματοποιούσαμε ικανοποιημένα σε κουτιά ενσωματωμένα το ένα μέσα στο άλλο.

 

1ο βιβλίο: “Ο Νόι και η φάλαινα”, Davis Benji, Ίκαρος.

 

2ο βιβλίο: “Το δέντρο που έδινε”, Σιελ Σιλβερστάιν, Δωρικός.

 

3ο Βιβλίο: “Το κουτί του Σιλάν”, Ίκαρος.

 

4ο βιβλίο: “Το ωραιότερο πράγμα του κόσμου”, Άννα Δαμιανίδη, Ποταμός .

 

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου διάβασε κάθε ομάδα το βιβλίο που επέλεξε και με τη βοήθεια των εθελοντών εντοπίστηκε η κατευθυντήρια ιδέα του και χωρίστηκαν μέχρι τέσσερις ( 4 ) σκηνές της ιστορίας του.

 

Στο τρίτο μέρος το κατασκευαστικό δημιουργήσαμε τα κουτιά που θα ενσωματώνονταν το ένα μέσα στο άλλο και γράψαμε στις πλευρές καθενός τις λέξεις – κλειδιά από κάθε σκηνή.

 

(Κάθε κουτί και μια σκηνή) από την αρχή μέχρι το τέλος με το μικρότερο κουτί να περιέχει την τελευταία σκηνή και το τέλος της ιστορίας.

 

Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος κάθε ομάδα παρουσίασε στις υπόλοιπες την ιστορία του βιβλίου που μετέφερε στα κουτιά. Ήταν μια απολαυστική εμπειρία.

 

Η δράση σχεδιάστηκε από την κοινωνιολόγο Ειρήνη Βοκοτοπούλου και την ομάδα του bookbook.gr και υλοποιήθηκε από τη Ρούλα Βουράκη, εκπαιδευτικό!

 

Ευχαριστούμε θερμά κα Βουράκη! Εξαιρετική παρουσίαση!

 

roul1

 

roul2

 

roul3

 

roul4

 

roul5

 

roul6

 

roul7