6/8/2019, “Για φαντάσου…Μια βαλίτσα με εισιτήριο μια σελίδα”, Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων και Τετάρτη 31 Ιούλη 2019 στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

“Για φαντάσου…Μια βαλίτσα με εισιτήριο μια σελίδα”

 

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων


και

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

 

Το σκηνικό μας…χάρτινα κουτιά μεταμορφωμένα σε βαλιτσάκια, χρωματιστά πανιά, βιβλία και εισιτήρια..!!!

 

5 Βαλίτσες και πέντε ομάδες παιδιών. Κάθε ομάδα φιλοτέχνησε τη βαλίτσα της για να μην μπερδευτεί με καμιάν άλλη στην παραλαβή αποσκευών και μέσα έβαλε ο καθένας ένα πράγμα που χρειαζόταν και ένα βιβλίο που διάλεξαν όλοι μαζί.

 

Έλα όμως που μπερδέψαμε εμείς τα εισιτήριά τους. Ποιος θα ταξιδέψει που; Για να το βρουν ξεφύλλισαν το βιβλίο της βαλίτσας τους, διάβασαν το οπισθόφυλλο, είδαν τις εικόνες και μετά διαβάζοντας η κάθε ομάδα την σελίδα εισιτήριο, οι άλλες έβρισκαν αν αντιστοιχεί στο δικό τους βιβλίο.

 

Και μετά…με το σωστό εισιτήριο στο χέρι έτοιμοι για απογείωση. Ένα πανί, ήταν το σκηνικό ή το σημείο όψης που χρησιμοποίησε η κάθε ομάδα για να μας αναπαραστήσει την χώρα που επισκέφθηκε!

 

Παραστασιακά δρώμενα λοιπόν στο φινάλε και προτάσεις για ταξίδια μέσα από τα βιβλία!

 

Δημιουργός εργαστηρίου: Νίκος Νίκας, Φιλόλογος, Καθηγητής Υποκριτικής, Ηθοποιός, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019 και αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και υλοποιήθηκε από τη Ρούλα Τατσοπούλου – παιδαγωγό θεάτρου & Ευαγγελία Μαστορακάκη – βιβλιοθηκονόμο.

 

bal5

 

bal2

 

bal6

 

bal7

 

bal3

 

bal4

 

bal8

 

bal9

 

bal1