6/9/2019, “Κουτί… άνοιξε” – Ένα σπίτι για γρύλους, Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019, στην Παιδική -Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

“Κουτί… άνοιξε” – Ένα σπίτι για γρύλους.

 

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019, στην Παιδική -Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

 

Γνωριστήκαμε με τα παιδιά, το κάθε παιδί έλεγε το όνομα του κι ένα έντομο που γνωρίζουν, το θαυμάζουν ή το φοβούνται γιατί όλα τα συναισθήματα είναι αποδεκτά

 

Τα παιδιά μίλησαν για διάφορα έντομα που τους προκαλούν εντύπωση όπως η κατσαρίδα, το τζιτζίκι, η πασχαλιτσα, η πεταλούδα, το κουνούπι, η μέλισσα αλλά και ο γρύλος!

 

Στη συνέχεια παρακολουθήσαν ένα power point στο οποίο έμαθαν πού ζουν οι γρύλοι, τί τρώνε, μάλιστα στην Κίνα τους έχουν σε κλουβιά ως κατοικίδια ζώα. Διαβάσαμε αποσπάσματα από βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, στα οποία γίνεται λόγος για τους γρύλους και την ιδιαίτερη συναισθηματική σύνδεση με τους μικρούς πρωταγωνιστές, όπως στο βιβλίο της Άλκης Ζέη “Ο μικρός περίπατος του Πέτρου “.

 

Ακολούθησε εργαστήρι όπου τα παιδιά έκοψαν, συναρμολόγησαν ,χρωμάτισαν, κόλλησαν χάρτινα κουτάκια για να βάλουν μέσα τους δικούς τους γρύλους. Ήταν τόσο ενθουσιασμένα με την κατασκευή τους ώστε ξεχύθηκαν στα δέντρα του κήπου, έπιασαν τζιτζίκια και τα έβαλαν μέσα στα κουτάκια που κατασκεύασαν! Πάντα όμως για λίγο γιατί τα ζώα πρέπει να ζουν ελεύθερα στην φύση! Στόχος της δράσης ήταν τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην φύση, να μάθουν για τους γρύλους και γενικά να εξοικειωθούν με ζώα και έντομα.

 

Η δράση σχεδιάστηκε από την κοινωνιολόγο Ειρήνη Βοκοτοπούλου και την ομάδα του bookbook.gr και υλοποιήθηκε εξαιρετικά από την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, εκπαιδευτικό.

 

σπιτι γρυλους1

 

σπιτι γρυλους2

 

σπιτι γρυλους3

 

σπιτι γρυλους4