7/2/2014, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα δυο επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, διοργάνωσαν δύο Επιμορφωτικά Σεμινάρια, για εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ενημερωθούν και να γνωρίσουν τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών μέσω του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

Το πρώτο Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 και το δεύτερο, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 το απόγευμα, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 

Τα θέματα, που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων αφορούσαν :

 

• Ιστορική αναδρομή και υπηρεσίες, που προσφέρουν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.
• Βασικές δεξιότητες χειρισμού των ηλεκτρονικών πηγών/ ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης.
• Χρήση Διαδικτυακής Ηλεκτρονικής Τράπεζας Πληροφοριών Press Display, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» του κόσμου, διαθέσιμο δωρεάν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Χανίων.
• ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχει το Media-Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, (music studio, brain palace, interactive enviroments κ.α.) σχεδιασμένες με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Future Library, σε συνεργασία με την Aarhus City Library, τo Mozilla Foundation και τη Google.

 Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και στην προσωπική Βιβλιοθήκη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, το υλικό της οποίας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ερευνητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

 

Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, η αθρόα προσέλευση και το ενδιαφέρων τους, πραγματικά μας συγκίνησε .

  

Θεωρούμε ότι αποτέλεσε μια εναλλακτική έκφραση της άριστης συνεργασία μας και ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής στο μέλλον!

 

 

Σεμιναριο εκπαιδευτικων 1

 

 

Σεμιναριο εκπαιδευτικων 2

 

 

Σεμιναριο εκπαιδευτικων 3

 

Σεμιναριο εκπαιδευτικων 5

 

 

Σεμιναριο εκπαιδευτικων 4