7/2/2017, Δημιουργικές δραστηριότητες για μαθητές Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, Φεβρουάριος – Μάρτιος 2017.

 

Δημιουργικές δραστηριότητες για μαθητές Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΝΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ 2017.

 

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στο χώρο των Βιβλιοθηκών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, για τους μήνες Φλεβάρη-Μάρτη 2017.

Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, το χιούμορ, η χαρά της μάθησης.

 

Τα παιδιά μπορούν να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά στις ποικίλες δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται ακόμα και τις Κυριακές! Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, πρόγραμμα για «Ξεχωριστές Κυριακές».

Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στα παρακάτω προγράμματα να το δηλώσουν εγκαίρως. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Πληροφορίες: 

-Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. – 2 μ.μ. Απογεύματα Δευτέρα και Πέμπτη 6 μ.μ. – 9 μ.μ. Σάββατο :10 π.μ.- 1 μ.μ.
τηλ. 2821 3 41661-2

 

-Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30π.μ. έως 2.30μ.μ. και απογεύματα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6μ.μ.-9μ.μ.
τηλ. 2821 0 99787

 

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

 

 

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και κάθε Τρίτη, ώρα 10π.μ.

«Παραμύθι χωρίς όνομα»

Σε παρακμή, μαρασμό και πλήρη αδράνεια οδηγεί το βασίλειό του ο βασιλιάς Αστόχαστος, ο οποίος δεν νοιάζεται για τίποτα παρά μόνο για διασκεδάσεις και εύκολη ζωή. Οι πάντες υποφέρουν και επιδιώκουν μόνο το ατομικό τους συμφέρον διαφορώντας για το κοινό καλό.
Το βασιλόπουλο, ο Συνετός, πασχίζει για την αναγέννηση και ανόρθωση της χώρας του. Βασικά συστατικά για να πετύχει η συνταγή είναι η εργατικότητα και η προκοπή, η τιμιότητα και η αρετή, η προσφορά και η θυσία, η υπομονή και η σύνεση, η δικαιοσύνη και η επικράτηση της αλήθειας.
Οπλισμένος με θάρρος και θέληση, αγωνίζεται να δώσει νέα πνοή στο χαμένο όραμα του βασιλείου και να αποκαταστήσει την ευημερία στη χώρα του…

Το αλληγορικό παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα, 100 χρόνια μετά την έκδοσή του μεταφέρει επίκαιρα μηνύματα. Ένα παραμύθι που συγκινεί παιδιά αλλά και μεγαλύτερους από τότε που γράφτηκε ως και σήμερα.

Για μαθητές Ε & ΣΤ Δημοτικού και Α & Β Γυμνασίου
Με τη Μαρία Κορφιάτη, εκπαιδευτικό.

 

 

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

 

 

 

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10 π.μ.
«Ο Γλεντζοφλέβαρος»
Ο Φλεβάρης είναι πολύ στενοχωρημένος. Οι άνθρωποι χάρισαν στα έντεκα αδέρφια του από τριάντα ή τριάντα μία μέρες, ενώ σε εκείνον μονάχα είκοσι οκτώ! Αισθάνεται μειονεκτικά έτσι κουτσός ανάμεσά τους και αποφασίζει να… φύγει! Και τώρα τι θα γίνει; Δε θα ανθίσουν μυγδαλιές; Δε θα χαρούμε αλκυονίδες μέρες; Δε θα ’ρθει το καρναβάλι να χαρούν μικροί μεγάλοι;
Με οδηγό το βιβλίο ” Ο Γλεντζοφλέβαρος ” της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη.
Για παιδιά Νηπιαγωγείου.
Με τη Νίκη Γαλάνη και Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10 π.μ.
«Οι τρεις αποκριάτικες κορδέλες»
Η Χαρά και το Γκουντούν ταξιδεύουν με το ιπτάμενο σουρωτήρι στη χώρα του Καρναβαλιού! Οι δρόμοι γεμάτοι ιππότες, αρλεκίνους, πρίγκιπες και κολομπίνες…Ελάτε να χορέψουμε όλοι μαζί τον χορό των αποκριάτικων κορδελών, μέσα από την αφήγηση του βιβλίου ” Οι τρεις αποκριάτικες κορδέλες” του Ευγένιου Τριβιζά.
Για παιδιά Α’ & Β’ Δημοτικού.
Με τη Νίκη Γαλάνη και Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10 π.μ
«Το γαϊτανάκι»
«Αν όλα τα παιδιά της Γης πιάναν γερά τα χέρια, κορίτσια, αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό, ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος κι ολόκληρη τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε, θαρρώ». Ήθη και Έθιμα της Αποκριάς…Τραγουδάμε και στριφογυρίζουμε γύρω από το δικό μας γαϊτανάκι…
Για παιδιά Γ’ & Δ’ Δημοτικού.
Με τη Νίκη Γαλάνη και τη Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10 π.μ.
«Ο χαρταετός στη… ζωγραφική»

Ο χαρταετός πηγή έμπνευσης στη ζωγραφική, ο χαρταετός, χαρά μικρών και μεγάλων στο πανηγύρι της Καθαρής Δευτέρας, διατηρείται στην παράδοση εδώ και χιλιάδες χρόνια… Το πέταγμά του στα ύψη, το παιχνίδι του με τον άνεμο, ψηλά στον ουρανό δηλώνει την ανάταση της ψυχής μετά το ξεφάντωμα της Αποκριάς.

Για παιδιά Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού.
Με τη Νίκη Γαλάνη και Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10 π.μ.
«Το κρυφτό της χαράς»
Διαβάζουμε το βιβλίο ” Το κρυφτό της χαράς ” της Μαριλένα Καββαδά και παίξουμε το κρυφτό της χαράς στη Βιβλιοθήκη μας!
Για παιδιά Νηπιαγωγείου.
Με τη Νίκη Γαλάνη και τη Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, ώρα 10 π.μ.
«Ονειροπαγίδα»
Μια κλεμμένη ονειροπαγίδα. Δυο φυλές Ινδιάνων. Δυο παιδιά. Πολλά συναισθήματα, θυμός, οργή, φόβος, λύπη, χαρά και στο τέλος αγάπη…Ελάτε να χορέψουμε όλοι μαζί τον χορό της βροχής και της φωτιάς, με οδηγό το βιβλίο της Νίνας Ζαφειρίου , ”Ονειροπαγίδα ”.
Για παιδιά Α’ & Β’ Δημοτικού.
Με τη Νίκη Γαλάνη και τη Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, ώρα 10 π.μ.
«Έχω μια ιδέα»
Άν έχεις όχι μόνο μία αλλά πολλές ιδέες, σε περιμένουμε για να γεμίσουμε τη Βιβλιοθήκη μας με χρώματα και ιδέες, μέσα από το βιβλίο της Άννας Παπαιωάννου, ” ‘Εχω μια ιδέα ”.
Για παιδιά Γ’ & Δ’ Δημοτικού.
Με τη Νίκη Γαλάνη και τη Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, ώρα 10 π.μ.
« Καλωσόρισες Άνοιξη!»
Καλωσορίζουμε το ξύπνημα της φύσης από τον λήθαργο του χειμώνα…Διαβάζουμε, ταξιδεύουμε και παίζουμε μέσα από τις ιστορίες και τα παραμύθια της Βιβλιοθήκης.
Για παιδιά Νηπιαγωγείου.
Με τη Νίκη Γαλάνη και τη Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, ώρα 10 π.μ.
«Ονειροπαγίδα»
Μια κλεμμένη ονειροπαγίδα. Δυο φυλές Ινδιάνων. Δυο παιδιά. Πολλά συναισθήματα, θυμός, οργή, φόβος, λύπη, χαρά και στο τέλος αγάπη…Ελάτε να διαβάσουμε το βιβλίο της Νίνας Ζαφειρίου, ” Ονειροπαγίδα ” και να χορέψουμε όλοι μαζί τον χορό της βροχής και της φωτιάς!
Για παιδιά Α’ & Β’ Δημοτικού.
Με τη Νίκη Γαλάνη και τη Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, ώρα 10 π.μ.
«Έχω μια ιδέα»
Άν έχεις όχι μόνο μία αλλά πολλές ιδέες, σε περιμένουμε για να γεμίσουμε τη Βιβλιοθήκη μας με χρώματα και ιδέες, με οδηγό το βιβλίο της ‘Αννα Παπαιωάννου , ” ‘Εχω μια ιδέα ”.
Για παιδιά Γ’ & Δ’ Δημοτικού.
Με τη Νίκη Γαλάνη και τη Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

 

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, ώρα 10 π.μ.
«Καλωσόρισες Άνοιξη! »
Καλωσορίζουμε το ξύπνημα της φύσης από τον λήθαργο του χειμώνα. Διαβάζουμε, ταξιδεύουμε και παίζουμε μέσα από τις ιστορίες και τα παραμύθια της Βιβλιοθήκης.
Για παιδιά Νηπιαγωγείου.
Με τη Νίκη Γαλάνη και τη Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, ώρα 10 π.μ.
«Οι σκιές της δροσιάς»
Ελάτε να γνωρίσουμε τις σκιές της δροσιάς, τους περίφημους δροσουλίτες. Προχωρούν στην άπνοια του μαγιάτικου πρωινού η μία πίσω από την άλλη, ή καβαλώντας άλογα προς το Φραγκοκάστελλο. Και ξαναχάνονται στη θάλασσα. Ελάτε για βουτιά στον χρόνο και στην ιστορία.
Για παιδιά Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού.
Με τον Σταύρο Πλανάκη, Φιλόλογο-Ιστορικό.

 

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, ώρα 10 π.μ.
«Ονειροπαγίδα»
Μια κλεμμένη ονειροπαγίδα. Δυο φυλές Ινδιάνων. Δυο παιδιά. Πολλά συναισθήματα, θυμός, οργή, φόβος, λύπη, χαρά και στο τέλος αγάπη. Ελάτε να χορέψουμε όλοι μαζί τον χορό της βροχής και της φωτιάς , με οδηγό το βιβλίο της Νίνα Ζαφειρίου, ”Ονειροπαγίδα ”.
Για παιδιά Α’ & Β’ Δημοτικού.
Με τη Νίκη Γαλάνη και τη Λίτσα Μαστορακάκη.

 

 

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

 

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11 π.μ. έως 13 μ.μ.
«Τα δύο αδέλφια και οι τέσσερις εποχές»
Είναι μαγικό και χορταστικό το ταξίδι στην τέχνη. Ελάτε να το περπατήσουμε μαζί, διαβάζοντας το βιβλίο «Τα δύο αδέλφια και οι τέσσερις εποχές» της Αφρούλη Μπέρσου.
Με τη Νίκη Γαλάνη.

 

 

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ώρα 11 π.μ. έως 13 μ.μ.
«Η ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας»
Η Ελλάδα μας, η ιστορία μας, οι πρόγονοί μας. Έλα πιάσε το κοντάρι μου και ταξίδεψε μαζί μου, με οδηγό το βιβλίο της Πηνελόπης Μωραίτου, ” Η ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας”.
Με τη Νίκη Γαλάνη και τη Λίτσα Μαστορακάκη

 

 

 

aucjvcwtga4d6df46c18784