7/4/2020 – Πρόγραμμα Αφήγησης Παραμυθιών από τον Δήμο Χανίων.

Πρόγραμμα Αφήγησης Παραμυθιών – Ανάγνωσης Έργων/ Αποσπασμάτων από την Παγκόσμια Λογοτεχνία.

 

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, θέλοντας να στείλουν ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους όσους μένουν σπίτι, οργανώνει μια σειρά αφηγήσεων λαϊκών παραμυθιών και ανάγνωσης έργων αποσπασμάτων από την παγκόσμια λογοτεχνία.

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα πραγματοποιούνται αφηγήσεις και προτεινόμενες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Tα νέα video θα ανεβαίνουν στη σελίδα του Δήμου Χανίων στο youtube , καθώς και στη σελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Facebook:

Ξεκινάμε  με αφηγήσεις και προτεινόμενες δράσεις για μικρούς και μεγάλους καθώς και αναγνώσεις διηγημάτων για εφήβους και ενήλικες.

Το λαϊκό παραμύθι κουβαλώντας μυστικά αιώνων, μιλώντας βαθιά μες στην ψυχή μας, έρχεται για μια ακόμη φορά να μας παρηγορήσει, να μας δώσει θάρρος και να τονίσει την ανάγκη της συλλογικής προσπάθειας. Η λογοτεχνία γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ πραγματικής και φανταστικής ζωής και αναδεικνύει την αξία των μικρών καθημερινών πραγμάτων.

Κοπιάστε λοιπόν… Να πούμε ψέματα, να πούμε την αλήθεια, να πούμε παραμύθια και να διαβάζουμε αποσπάσματα από την παγκόσμια Λογοτεχνία.

Στην αφήγηση έχουμε τη Ρούλα Τατσοπούλου, θεατρολόγος και υπάλληλος της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τα βίντεο:

Λαικά παραμύθια

Οι λέξεις ταξιδεύουν

Ο Κέλογλαν και η δράκαινα

Η Μερμήγκω

Το όνειρο του Δαίδαλου

Το δαχτυλίδι

Χιόνης

Μύθοι λουλουδιών

Ενα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ

Το τριαντάφυλλο