8/12/2015, Μήνας Εφηβείας με τον Πολυχρόνη Κουτσάκη : Διαφωνώντας δημιουργικά με τους εφήβους”.

Μήνας Εφηβείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Μήνας Εφηβείας-Πολυχρόνης Κουτσάκης : Διαφωνώντας δημιουργικά με τους εφήβους

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης καλεί τους εφήβους σε μια συνάντηση εποικοδομητικής αντιπαράθεσης και διαφωνίας.
Με αφορμή ερεθίσματα που θα τους δώσει μέσα από ταινίες, video clip, διαφημίσεις, εικόνες, βιβλία κ.ά., θα τους παροτρύνει σε μια δημιουργική συζήτηση και θα τους καλέσει να πάρουν θέση πάνω σε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά, θέματα που απασχολούν τους νέους σήμερα στις σχέσεις τους με τους άλλους, με το δικαίωμά τους στο όνειρο για ένα καλύτερο αύριο, με το δικαίωμά τους στην έκφραση.
Σε κάθε απάντησή τους, είτε θετική είτε αρνητική, θα λειτουργεί ως αντίλογος στοχεύοντας στην εξέλιξη των επιχειρημάτων τους και της συνδυαστικής τους σκέψης.

Γιατί αυτό κάνουν και τα βιβλία: μας αποκαλύπτουν διαφορετικούς τρόπους να κοιτάμε τον κόσμο.
Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων φιλοξενεί για τρίτη χρονιά τον Μήνα Εφηβείας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη και οργανωμένες τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων σε μια ξεχωριστή δημιουργική δράση, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές.

Φέτος οι έφηβοι θα έχουν τη χαρά να συνεργαστούν με την Άννα Κοντολέων, συγγραφέα, μεταφράστρια, θεατρολόγο και τον Πολυχρόνη Κουτσάκη, συγγραφέα, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Κουτσάκη στον όμορφο χώρο της Βιβλιοθήκης. Μια πραγματική εμπειρία για όλους μας“.
3ο ΓΛΧ (Β΄ταξη)

 

koutsakis1

 

 

koutsakis2

 

koutsakis3