8/8/2016, Γίνε εξερευνητής του κόσμου – Αποστολή: “Κάτι με βούλες” στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Βούλες, βότσαλα και χρώματα με την Αργυρώ Μουντάκη!

Στην όμορφη βιβλιοθήκη του Σταλού βρεθήκαμε με τη συγγραφέα Αργυρώ Μουντάκη και με αφορμή τρία βιβλία ψάξαμε και βρήκαμε αυτό το κάτι με βούλες που έχουν κοινό τους σημείο τα τρία αυτά βιβλία!

 

• Η Πασχαλίτσα με τη μία κουκκιδίτσα (Ευγένιος Τριβιζάς)

• Το Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες (Αργυρώ Μουντάκη)

• Η Χαρά και το Γκουντούν – Το κόκκινο βότσαλο (Ευγένιος Τριβιζάς)

 

Διαβάζοντας ταιριαστά αποσπάσματα μέσα από τα τρία βιβλία, καλλιεργώντας την διασύνδεση εννοιών και τη διακειμενικότητα είδαμε ότι βούλες μπορούμε να βρούμε πολλές στα λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά, όπως σε πασχαλίτσες, φουστανάκια και φιογκάκια για τα μαλλιά (Η Πασχαλίτσα με τη μία κουκκιδίτσα), όμως και σε κράνη και μαντηλάκια που γίνονται πουγκιά (Το Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες), αλλά και στα βότσαλα που έχουν ενίοτε το σχήμα αυτό (Η Χαρά και το Γκουντούν – Το κόκκινο βότσαλο)!

Βασισμένοι μάλιστα στο τρίτο στη σειρά βιβλίο φτιάξαμε ωραίες δημιουργίες πάνω σε αληθινά βότσαλα και πέτρες της θάλασσας που είχαν σχήμα που έμοιαζε με βούλες!

Πολύχρονα, μονόχρωμα, κόκκινα, με βούλες και με σχέδια τα βότσαλα έδωσαν έναν πολύχρωμο όμορφο τόνο στο απόγευμά μας!

Στολίσαμε τη βιβλιοθήκη μας , δωρίσαμε βιβλία (με κλήρωση), το «Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες», συντροφεύουν τη Μαρίνα και την Ελίνα, οι οποίες χάρηκαν πολύ!

Την εκδήλωση κλείσαμε με γλυκές καραμελίτσες που μοιάζαν με βούλες!

Τέλος δώσαμε ραντεβού πάλι με τη χανιώτισσα συγγραφέα Αργυρώ Μουντάκη στις 12 Αυγούστου το απόγευμα σε μία διαδραστική εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο της «Το κορίτσι του Πέτρου» στην 4η έκθεση βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων.

Ευχαριστούμε πολύ Αργυρώ!!!! Οι μικροί μας φίλοι ενθουσιάστηκαν!

 

βουλες1

 

 

 

IMG 0719 p

 

βουλες3

 

βουλες4

 

 

 

IMG 0733 p