9/1/2014, Παρουσίαση Ποιητικής Τριλογίας Δ. Κακαβελάκη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τις εκδόσεις “ΕΡΕΙΣΜΑ

Η ποιητική τριλογία “Η Νήσος”, “Κρήτη – Όνειρο Μέγα”, “Σάρκα Μία”, του Δημήτρη Κακαβελάκη παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων και οι εκδόσεις ΕΡΕΙΣΜΑ την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 στις 19:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

”Στην αποψινή εκδήλωση έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ένα μέρος του ποιητικού έργου του Δημήτρη Κακαβελάκη, το οποίο κατά την εκτίμηση μου αποτελεί σημαντικό δείγμα της συγγραφικής ταυτότητας της αξιόλογης αυτής προσωπικότητας” ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, ΜανώληςΣκουλάκης, προσθέτοντας ότι ο Δημήτρης Κακαβελάκης εκτός της ποίησης έχει δημοσιεύσει δοκίμια, αφηγήματα και έχει στο ενεργητικό του τρία θεατρικά έργα,πορευόμενος με αυτόν τον τρόπο με συνέπεια και προσήλωση στον πνευματικό δρόμο, που ο ίδιος χαράσσει.

Ο ποιητικός λόγος του Δημήτρη Κακαβελάκη είναι πυκνός και γεμάτος νοήματα, αλλά ταυτόχρονα ανήσυχος και αποκαλυπτικός. Ο ποιητής με λόγο άλλοτε βιωματικό και άλλοτε καίρια πολιτικό παρουσιάζει τις αγωνίες, που διαπνέουν το ποιητικό του έργο, αναδεικνύοντας με οξυδέρκεια τα αδιέξοδα της σύγχρονης κοινωνίας”, τόνισε ο κ. Σκουλάκης.

Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι, που ένας συμπατριώτης μας, ο οποίος γεννήθηκε στα Χανιά, έχει να επιδείξει ένα τόσο αξιόλογο έργο και εύχομαι και στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και άλλα μοναδικά σε ποιότητα έργα του’‘ κατέληξε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Χανίων.

Για το έργο του Χανιώτη ποιητή μίλησε η ποιήτρια και γιατρός Πηνελόπη Ντουντουλάκη, ενώ χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος των Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.Δαμασκηνός.

 

Κακαβελακης 2

 

Κακαβελακης 6

 

Κακαβελακης 8

 

Κακαβελακης 10