9/7/2015, “Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη… είναι Εργαστήριo Πληροφορικής”, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

“Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη… είναι Εργαστήριo Πληροφορικής” στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Στην δραστηριότητα μας διαβάσαμε το παραμύθι «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει» του Άγγελου Αγγέλου & της Έμης Σίνη και συζητήσαμε για τους ήρωες και το νόημα του παραμυθιού.

Στην συνέχεια αφού όλοι συμφωνήσαμε, ότι είναι ένα πολύ ωραίο και διδακτικό παραμύθι, σκεφτήκαμε να το αφηγηθούμε και σε φίλους μας μακρύτερα από τα Χανιά, οπότε και καταφύγαμε στην βοήθεια του υπολογιστή, ώστε να αναζητήσουμε τρόπους, για να το ψηφιοποιήσουμε.

Με αυτό τον τρόπο και με τη βοήθεια του υπολογιστή θα μπορούσαμε, να το κρατήσουμε και για εμάς, αλλά και να το μοιραστούμε και με άλλους, χωρίς βέβαια να υποκαταστήσουμε την αξία του βιβλίου.

Ανακαλύψαμε την ηχογράφηση, που μπορούμε να κάνουμε στον υπολογιστή και με τη χρήση λογισμικού παρουσιάσεων ενσωματώσαμε έτοιμες εικόνες, αλλά και χαρακτήρες του παραμυθιού που ζωγραφίσαμε οι ίδιοι,
δημιουργώντας με όλα αυτά μια πολυφασική παρουσίαση με εικόνα, ήχο και κίνηση.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Γιάννη Σταγάκη, που με την καλύτερη διάθεση δούλεψε με τους μικρούς μας φίλους για πολλή ώρα, βοηθώντας τουςνα δημιουργήσουν την ιστορία τους μέσα από τον υπολογιστή.

 

ergastiri1

 

 

ergastiri2

 

 

ergastiri3

 

 

ergastiri4