12/11/2020 – Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ενισχύουν την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “Αγ. Γεώργιος”.

Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ενισχύουν την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “Αγ. Γεώργιος”.

Στον εμπλουτισμό της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “Αγ. Γεώργιος” προχώρησε χθες, 09/11/2020, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, με δεκάδες βιβλία που επιλέχθηκαν από τους βιβλιοθηκονόμους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. Κατά την παράδοση των βιβλίων, παρών ήταν και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, Μάνος Μπολώτης.

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, η οποία είχε παραχωρηθεί πρόσφατα, από τον Δήμο Χανίων και την Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), έχει μετατραπεί πλέον σε ένα στέκι φιλαναγνωσίας για ασθενείς, συνοδούς καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου είναι μια δημόσια βιβλιοθήκη, ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλο το 24ωρο, που στοχεύει στην ανταλλαγή βιβλίων και ιδεών αλλά και στην κοινωνική αλληλεπίδραση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων. Κάθε αναγνώστης μπορεί παράλληλα να είναι και δωρητής βιβλίων, ενώ η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται τακτικά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη λειτουργεί και στο αίθριο του Δημαρχείου Χανίων, διαθέσιμη για όλους τους δημότες.

Όπως επισήμανε ο κ. Γιαννακάκης, “σε μια προσπάθεια να έρθει το βιβλίο πιο κοντά στον πολίτη, ιδιαίτερα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, η ανταλλακτική βιβλιοθήκη δέχεται και ταυτόχρονα παρέχει κάθε είδους βιβλίο, με μόνη προϋπόθεση την αγάπη για το διάβασμα. Με τη σκέψη μας στραμμένη σε όσους έχουν την ανάγκη μας και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο ενεργοποιούμε κάθε μέσο που μπορεί να μειώσει τον πόνο, την απόσταση, τη μοναξιά.

Παράλληλα, προτρέπουμε όσοι δύνανται να δωρίσουν βιβλία για τον σκοπό αυτό, πάντοτε στο πλαίσιο του εφικτού”.