6/3/2020 – «Ο Γλεντζοφλέβαρος», στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας, που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, τη Δευτέρα 17/2/2020, η Α’ τάξη του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, την Παρασκευή 21/2/2020 η Α’, Β’ και Γ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μάλεμε, την Τρίτη 25/2/2020 η Α’, Β’ και Γ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Γερανίου, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Ο Γλεντζοφλέβαρος».

Ο Φλεβάρης κι’ αν φλεβίσει …………….. κάπως έτσι υποδεχτήκαμε τον Φλεβάρη, τον μήνα που μας κερνάει την πιο τρελή γιορτή του χρόνου, και τον τοποθετήσαμε στον τροχό του χρόνου.

Διαβάσαμε το παραμύθι της Γιολάντας-Τσορώνη Γεωργιάδη «Ο Γλεντζοφλέβαρος». Μια ιστορία για τον Φλεβάρη τον μήνα με τα κινητικά προβλήματα, που είναι αναντικατάστατος, χρήσιμος και απολαυστικός.

Ένα βιβλίο ξεχωριστό, που θέλει να αναδείξει τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, που νοιώθουν πολλές φορές τα παιδιά όταν διαπιστώσουν ότι μειονεκτούν σε κάποιους τομείς.

Ένα βιβλίο που καλλιεργεί στα παιδιά την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων.

Ζωγραφίσαμε και φωνάξαμε δυνατά για πιο πράγμα είναι ο καθένας περήφανος για τον εαυτό του.

Μιλήσαμε για τον μύθο της Αλκυόνας και πως η ίδια η φύση μας μιλάει για την εναλλαγή καταστάσεων από την βαρυχειμωνιά στις ηλιόλουστες μέρες τις Αλκυονίδες.

Με αποκριάτικη πάντα διάθεση χορέψαμε το γαϊτανάκι και φτιάξαμε με τις δικές μας πινελιές μάσκες χαρούμενες, σοβαρές, αστείες, τρομακτικές, πολύχρωμες, μοναδικές για την γιορτή που έρχεται και δεν χάνουμε ποτέ.!!!

 

Εμψυχωτής, Νίκη Γαλάνη