7/12/2020 – Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο νέο διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο εργαστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο νέο διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο εργαστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Θέμα Δεκεμβρίου: «ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!»

Λόγω των μέτρων, το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για υλοποίηση στο σπίτι.
Τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη γιορτή αγάπης & μοιράσματος, με αφορμή τη γέννηση του Χριστού. Συνήθως τις μέρες των Χριστουγέννων τις περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και μοιραζόμαστε στιγμές ξεγνοιασιάς. Τι γίνεται όμως όταν η περίεργη συγκυρία που βιώνουμε επιβάλλει αποστάσεις και οι περισσότεροι αγαπημένοι μας είναι μακριά ή και όχι τόσο μακριά αλλά δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε;

Άραγε πριν τις ευχές με email, viber, facebook, τα περίτεχνα «αυτοκόλλητα» και τα πρωτότυπα gif, πώς στέλναμε τα μηνύματα και τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Τι έκανε ο κόσμος πριν την εφεύρεση του υπολογιστή και του ίντερνετ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και να κάνουμε Χριστούγεννα όπως …παλιά!
Σε αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία, το μοίρασμα, την αγάπη, τις ευχές και θα κατασκευάσουν μια κάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Δημιουργήσετε πρωτότυπες και ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες κάρτες στις οποίες θα γράψετε τις ευχές σας. Αξιοποιήστε το πρότυπο της κάρτας που θα βρείτε στο συμπληρωματικό υλικό και διακοσμήστε την με ξεχωριστά σχέδια «Quilling», κολάζ, ντεκουπάζ ή και με απλές ζωγραφιές.

Οι οδηγίες θα σταλούν σε όποιον ενδιαφέρεται να το υλοποιήσει με e-mail, viber, messenger.

Στη συνέχεια οι κάρτες θα πρέπει να μαζευτούν στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, ώστε να ταχυδρομηθούν με τον παραδοσιακό τρόπο στη Βιβλιοθήκη που επιλέχτηκε, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυκόνου, ύστερα από κλήρωση της ΕΒΕ.

Πάρτε λοιπόν τα χρώματα και τα χαρτιά σας…και με φαντασία και μεράκι φτιάξτε την Χριστουγεννιάτικη κάρτα που θα φτάσει στη βιβλιοθήκη Μυκόνου για να την στολίσουν εκεί και να μας στείλουν φωτογραφίες.!!!


#karta_me_efxes, #forEBEr, #17SDGS, #NLGgoals
ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

Με γιορτινές ευχές,
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Περισσότερες πληροφορίες:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, τηλ: 2821 3 41661-2
Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, τηλ. 2821 3 41774